Catania årets første test i Serie A

Da er det endelig duket for Serie A igjen etter vinterpausen i Italia. Motstander for Roma er Catania. Etter noen uker med prat om overganger, Adriano og kontraktsfornyelser ser vi frem mot den første kampen i 2011, og håper på et Roma som fortsetter jakten på Milan og de andre lagene foran seg på tabellen.

Roma avsluttet høstsesongen med en sterk borteseier mot AC Milan, og nå er det om å gjøre for Ranieris menn å holde fokuset skjerpet. Etter den elendige seriestarten i inneværende sesong har Roma fremdeles en meget tøff jobb foran seg dersom de vil kjempe i toppen mot slutten av sesongen. Catania har dratt hjem uten poeng i sine siste fem bortekamper mot Roma, så statistikken er definitivt på Roma sin side foran morgendagens kamp. Det er definitivt på hjemmebane Catania er sterkest. Roma bør imidlertidig passe godt på Maxi Lopez, som kan være en farlig herremann på topp. Til tross for bare 3 scoringer i inneværende sesong, viste han seg som en habil målscorer vårsesongen i fjor.

Roma mangler David Pizarro og Adriano, som begge fremdeles befinner seg drøyt langt vekke fra Roma. Pizarro har slitt med en skade, og det har vært snakk om at han ikke er veldig begeistret for mangelen på spilletid den siste tiden. Adriano har som kjent stadig vanskeligheter med å komme seg fra punkt A til punkt B hver gang punkt A er Brasil. Julio Sergio er tilbake mellom stengene til Roma, mens det er ventet at Mexès og Juan danner stopperparet. Ellers vil nok Cassetti og Riise bekle backrollene, mens De Rossi, Simplicio og Perrotta skal vinne midtbanekrien. Jeremy Menez, som virkelig har vist seg frem fra sin beste side den siste tiden, vil sannsynligvis starte bak Il Capitano og Borriello. Ranieri skal visstnok også ha testet en annen formasjon, med Vucinic og Menez på kantene, og Totti og Borriello på topp. Muligens er det da Perrotta som eventuelt vil bli droppet.

Catania er ventet å starte med følgende oppstilling:

Andujar – Alvarez, Bellusci, Silvestre, Marchese – Sciacca – Gomez, Ledesma, Martinho, Antenucci – Maxi Lopez

Daje!