Ledelse ble til tap

Dette skulle være  revansje for det forsmedelige tapet på oppløpsiden i Serie A i fjor. I tillegg hadde ikke Roma tapt for Sampdoria i fiskerbyen på fem sesonger – og vi husker alle Tottis nydelige ’van Basten’ scoring  (http://www.youtube.com/watch?v=y6Axt10jKEY ) fra 06/07 sesongen!

Det startet bra. Sampdoria klarte aldri å skape det helt store de første minuttene, men var sånn hallveis frempå. I stedet var det Mirko Vucinic som skulle fortsette der han slapp mot Catania i midtuken.  Montegrineren tar seg flott forbi Lucchini, og klemmer av ett frekt skudd hvor alle forventer innlegg.

Gjestene skapte mest, og hadde flere gode angrep i regi av Jeremy Ménez, og alle tre øverst på banen var positivt innstilt til å teste ut keeperegenskapene til Gianluca Curci.

Likevel var vertene farlig nær utligning rett før dommeren blåste for pause. Giallorossi forvaltet ledelsen sin bra, så komfertable ut, og alt pekte i retning av oppretholdelse av go’ formen Roma var i om dagen.

Da lagene ankommer gresset etter pause, er Mexés igjen i garderoben pga. en muskelskade, og den ellers så trygge Júan erstattet ham. Dette skulle vise seg å være utslagsgivende – fordel Sampdoria.

Brasilianeren feilberegner fullstendig, og sender en alt for svak pasning tilbake til Júlio Sergio. Palombo snapper opp ballen mellom stopper og keeper, og sistnevnte har ikke annet valg enn å reagere på instinktet sitt. Palombo i bakken og dommeren må blåse. Roma er ti mann med 35 minutter igjen.

Pozzi gjør seg klar, og Doni kommer noe overraskende inn for Ménez. Sampdoria utlikner.

Etter dette tar hjemmelaget over. Borriello og Vucinic på topp klarte aldri å skape noen magi som kunne true overtallet til de blå, og savnet av en kreativ drivkraft ble mer og mer synlig.

Sampdoria fikk omsider sin 2-1 scoring, signert kjenningen Stefano Guberti, men det stoppet ikke der. Vertene fikk flere gule kort, som på slutten av kampen resulterte i to røde, og mangelvare på midtstoppere. Til tross for at Roma var en mann mer i ti minutter, og for at Francesco Totti kom inn (muligens noe sent etter undertegnedes smak) for Greco, hadde fiskerne en okej oppgave med å dra i havn alle poengene.

Alt i alt er det utrolig skuffende å rote vekk en tilsynelatende god ledelse pga. dårlig konsentrasjon, og det hele blir liksom litt værre i og med at det er en spiller av Júans kaliber som til slutt viser seg å utgjøre den store forskjellen.

Med 11 mann – og Ménez på banen – er undertegnede overbevist om at dette hadde hatt en helt annen fasit!

Júlio Sergio; Cassetti, Mexés (Júan 46), Burdisso, Riise; Greco (Totti 89), Perrotta (c), Brighi; Ménez (Doni 58); Vucinic, Borriello
Doni, Totti, De Rossi, Castellini, Júan, Simplicio, Rosi

Curci; Zauri, Gastadello, Lucchini, Ziegler; Koman, Palombo, Poli (Mannini 82), Guberti; Marilungo (Pazzini 63), Pozzi (Macheda 77)
 Da Costa, Accardi, Mannini, Tissone, Volta, Pazzini, Macheda

Mål: Vucinic (17), Pozzi (58), Guberti (84)

Gule kort: Gastadello (7), Pozzi (38), Greco (45), Marilungo (61)
Røde kort: Júlio Sergio (57), Lucchini (87), Gastadello (90)