Spillervurderinger: Sampdoria-Roma

Julio Sergio: 6.5: Gjør en solid første omgang og varter opp med en strålende redning i en duell med Marilungo. Så kommer straffen, og her er det delte meninger. Gjør Julio Serio vondt verre når han feller Palombo og hindrer et sikkert mål av Doria-kapteinen, eller ofrer han seg for laget? Undertegnede stemmer for sistnevnte.

Marco Cassetti: 6.5: En av Cassettis beste kamper på lenge, er trygg defensivt og utgjør endelig en reell trussel offensivt. Og på sensasjonelt vis unngår han faktisk også å pådra seg det obligatoriske gule kortet som ville suspendert han til neste ukes kamp mot Cesena. Bra Marco.

Phillippe Mexes: 7.5: Alt går som det skal så lenge Mexes er på banen. Franskmannen vinner alle dueller og har full kontroll på Pozzi og Marilungo. Imponerer med et brassespark i andre ende av banen, men savnes stort når han må byttes ut i pausen.

Nicolas Burdisso: 7.5: IL MIGLIORE. Den argentinske vaktbikkja er like stø som sin franske makker i første omgang, og holder koken også når alt annet rakner i andre. Takler så det lukter svidd hele veien fra Marassi til Via Appia, og får den beste attesten en stopper kan få når Sampdoria-angrepet trekker seg ut av dueller med han utover i kampen.

John Arne Riise: 6.0: Hverken fugl eller fisk. Bidrar ikke med noe nevneverdig verken positivt eller negativt.

Simone Perrotta: 5.5: Til tider totalt usynlig, og det kan virke som om kapteinsbindet er et hakk for stort for han. Dukker opp med en inngripen her og der, men er altfor anonym til å forsvare at han fullfører kampen.

Leandro Greco: 5.5: Hakket mer merkbar enn Perrotta, men kompenserer ved å skaffe seg nok et gult kort. Men det skulle kanskje bare mangle når Cassetti mot alle forventninger ikke gjør det.

Matteo Brighi: 6.0: Brighi jobber stødig mellom begge 16-metre, og har særlig et par viktige inngripner når Doria presser som verst i andre omgang. Klarer ikke å heve spillet sitt når det virkelig gjelder, men det holder til godkjent.

Jeremy Menez: 7.0: Herjer noe voldsomt med Lucchini og resten av Sampdoria-forsvaret, og det er en fryd å se på når franskmannen med den største letthet drar av spillere og fyrer av skudd. Skaper mange sjanser, og det er smått ufattelig at han ofres når Julio Sergio blir utvist.

Mirko Vucinic: 7.0: Det er noe Baggio-aktig over måten Vucinic plutselig kan finne på å ta med seg ballen fra midtstreken og suse gjennom et helt lag for så å levere en perfekt avslutning, og all ære til montenegrineren for det fantastiske målet hans. Men han forsvinner gradvis utover i andreomgang og blir så frustrert mot slutten at det går merkbart utover spillet hans.

Marco Borriello: 5.5: Borriellos dårligste kamp i Roma-trøya? Muligens. ‘Jack Sparrow’ gjør fint lite annet enn å sørge for at Lucchini pådrar seg sitt andre gule, og selv om det skal sies at han i andre omgang til tider blir for isolert på topp (med eneste støtte en frustrert Mirko som skyter fra hvor som helst) så forventes det mer av Borriello enn dette.

Innbyttere:

Juan: 1.5: Hvis det er en spiller jeg aldri trodde jeg skulle sette katastrofekarakter på så er det Juan. Brasilianeren leverer muligens karrierens dårligste kamp, og katastrofen er av bibelske proporsjoner. Sender først Palombo alene igjennom i forkant av straffen, og legger dermed absolutt alt til rette for Guberti seks minutter før slutt. Av alle måter å egenhendig snu enn kamp på er dette den aller verste.

Alexander Doni: 6.0: Kan selvsagt ikke forventes å skulle redde en straffe sekunder etter å ha kommet på banen, men leverer en bedre innsats enn de fleste rservekeepere ville ha gjort i en halvtime hvor laget spiller med en spiller mindre. Sjanseløs på mål nummer to.

Francesco Totti: 5.0: Får karakter utelukkende for å latterligjøre Palombo ettertrykkelig på slutten av kampen.

Claudio Ranieri: 5.0: Alt går som smurt i første omgang, og det er selvsagt ikke Ranieris feil at Mexes pådrar seg en muskelskade og må ut i pause. Heller ikke straffesituasjonen har Ranieri noen mulighet til å påvirke, men deretter gjør Il Mister mye rart. Hvorfor en usynlig og offensivt impotent Perrotta foretrekkes framfor en eksplosiv og sjanseskapende Menez forstår undertegnede ingenting av, og hva han tror Totti kan utrette på tre minutter vet vel ingen, aller minst Totti selv.