Totti bekrefter: – Jeg er trist på Trigoria

Uenighet mellom trener Claudio Ranieri og kaptein Francesco Totti har versert i media de siste dagene. Ryktene blusset opp for endte gang da Totti kom inn og knapt rakk å få innbytterpuls mot Sampdoria. Ranieri hevdet at han trodde det var lagt til mer tid, en mildt sagt lite plausibel unnskyldning fra vår elles ryddige trener.

I ettertid har blant andre Vincent Candela uttalt at å behandle Totti på den måten – dager etter at Ranieri selv uttalte at Totti er grunnstenen i Roma – er respektløst.

I går kom altså bekreftelsen fra Totti selv: han er trist på Trigoria om dagen. – Utenfor banen er det helt fint, men når jeg kommer inn på Trigoria blir jeg trist, uttaler Totti til Corrierre dello Sport. Han benekter videre ikke at det finnes en fremtid bak AS Roma, men påpeker samtidig at han stiller seg 100 % bak Ranieri. Hva en skal trekke ut av uttalelsene kan derfor virke noe uklart. Hans ukentlige spalte i avisen ble for øvrig utsatt som en følge av alt oppstyret de siste dagene.

President Rosella Sensi besvarte Tottis melding i en offisiell uttalelse som er å lese på ASRoma.it. – I Roma i dag har vi dobbel dekning på alle plasser. Konkurransen må være en motivasjonsfaktor, ikke en smerte, sier hun. Brevet er rettet mot spillergruppen generelt, men også direkte mot Francesco Totti. I forhold til at Rosella Sensi i media aldri har uttalt seg negativt mot Totti tidligere kan ordlaget i brevet synes å trekke i retning av at hun ikke fullt ut deler Tottis frustrasjon.

På gårsdagens trening kunne en imidlertid se Totti og Ranieri i tilsynelatende hyggelig passiar. Siste ord er derfor garantert ikke sagt i denne saken. ASRoma.no kommer til å følge saken nøye den nærmeste tiden.

Hva mener du? Har Totti grunn til å være skuffet over den seneste utviklingen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Oppdatering kl. 11:15: Francesco Totti uttaler idag, nok en gang til Corrierre dello Sport, at hans uttalelser igår om at han er trist på Trigoria relaterer seg til hans mangel på form og evne til å bidra til nå denne sesongen. Uttalesene har imidlertid vakt oppsikt i byen og mange romere strever med å forstå situasjonen. Nå ser det heldigvis ut til at alle parter er av samme oppfatning – å dra skipet i samme retning.

Kilder: Corrierre dello Sport, Gazzetta dello Sport, Romanews.eu, Football-Italia.net.