Forhåndsomtale – Cesena vs. Roma

Roma reiser til Cesena i håp om å reise kjerringa etter det kjedelige nederlaget i Genova forrige helg. Før dette hadde Giallorossi en svært god periode og håpet er at en kan fortsette denne.

Cesena er på alvor med i nedrykksstriden der de legger med 19 poeng på sikker plass. Det er ett fattig poeng ned til Lecce under streken. Roma på sin side ligger på en fjerdeplass 8 og 2 poeng bak henholdsvis Milan som leder ligaen, og Lazio som ligger på plassen foran. Ned til Juventus er det kun et poeng. Scudettotogene begynner med andre ord å gå for våre gulrøde helter.

Claudio Ranieri har tatt ut følgende tropp: Adriano, Borriello, Brighi, G. Burdisso, N. Burdisso, Casseti, Castellini, De Rossi, Doni, Greco, Juan, Lobont, Menez, Pena, Perrotta, Riise, Rosi, Simplicio, Taddei, Totti og Vucinic.

Ute med suspensjon er Julio Sergio. I tillegg er Philippe Mexes fremdeles ute med skaden han pådro seg mot Sampdoria. David Pizarro er heller ikke frisk etter skaden han pådro seg i julen. Lobont er usikker så Ranieri har også tatt ut primaverakeeper Pena.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-3-1-2): Doni; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; Perrotta, De Rossi, Simplicio; Menez; Vucinic, Borriello.

Spørsmålstegnene er hva som skjer på midtbanen og helt der fremme. Matteo Brighi er et alternativ på midten. Det samme er Leandro Greco. Rodrigo Taddei er enda et alternativ. Helt der fremme aspirerer både Totti og Adriano for en plass på laget. Med de skadeproblemene Il Capitano har hatt denne uken faller imidlertid mitt valg på Borriello. Vucinic og Menes er i storslag og starter uansett.

Massimo Ficcadenti har tatt ut følgende mannskap: Antonioli, Pellegrino, Appiah, Lauro, Caserta, Jimenes, Budan, Colucci, Benalouane, Malonga, Parolo, Gorobosov, Giaccherini, Sammarco, Von Bergen, Delafiore, Calderoni, Piangerelli, Bogdani, Ceccareli.

Japaneren Nagatomo er uaktuell på grunn av skade.

Sannsynlig lagoppstilling Cesena (4-3-2-1): Antonioli; Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Lauro; Caserta, Colucci, Parolo; Giaccherini, Jimenez, Bogdani.

Øynene bør rettes mot trioen på topp. Bogdani er ikke noe å skrive hjem om , men begge hans medspillere i den offensive trioen kan på en god dag skape trøbbel for de fleste. Giaccherini endte til og med opp i landslagsdiskusjonen i høst selv om det kan kjenne sut som han har en god vei frem dit nå.

Kampbildet er ventet å bli preget av et Roma som ønsker mer ball enn tradisjonelt på bortebane, men samtidig vil nok Cesena være ivrig etter å bruke hjemmebanefordelen til å skaffe seg et overtak innledningsvis. Jeg forventer 20 innledende minutter hvor spillet bølger frem og tilbake. Deretter tror jeg Roma vi ta kontroll over banespillet og spillere som Totti kan komme til sin rett utover i kampen. Han vil garantert få mer enn fem minutter i morgen.

Kampen kan sees på Canal+ Sport 3 og på Canal+ sin webtjeneste C Sports. Avspark er kl. 15:00. Under kan du forøvrig se høydepunkter fra da lagene møttes på Olimpico i første serierunde i høst. Kampen endte 0-0.

Daje Roma!

http://www.youtube.com/watch?v=_pmf8JelYUE