Selvmål reddet Roma

Et Cesena selvmål ett minutt før full til ga Roma en noe heldig, men allikevel uhyre viktig 1-0 seier på bortebane søndag ettermiddag.

Cesena hadde før denne kampen fått opp dampen igjen med 7 poeng av 9 mulige på de tre siste kampene, noe som er veldig viktig for det nyopprykkede laget etter en svak andre halvdel av høstsesongen. Roma på sin side kom fra et meget surt tbortetap mot Sampdoria etter to kjempetabber av den ellers så solide Juan. Dette var derfor en «must win» kamp for Roma om de fortsatt skulle ha håp om å ta seriegull.

Cesena åpnet kampen best og en Roma feil ga Giaccherini sjansen, men skuddet hans gikk litt til side for målet til Doni. De Rossi hadde deretter en sjanse for Roma ved et langskudd, men Antonioli reddet og Perrotta klarte ikke å sette inn returen. Deretter hadde Dellafiore og Totti en sjanse hver for hvert sitt lag, men det stod 0-0 til pause i en noe kjedelig første omgang.

Cesena var klart best i starten av andre omgang og Giaccherini trodde han hadde gitt Cesena ledelsen rett etter pause, men linjedommeren vinket for hands, noe som viste seg å være helt rett. Deretter fikk Parolo en sjanse, men skuddet hans gikk like over målet til Doni. Roma kom litt mer inn i kampen igjen, men det ble ikke mer enn ett par halvsjanser fra Menez og Vucinic.

Mange ristet på hodet da Ranieri byttet innpå Adriano og Borriello for Vucinic og Menez ti minutter før slutt, men det var Ranieri som kunne smile til slutt. For ett minutt før slutt klinket Borriello til og traff tverrliggeren, returen skjøt Adriano rett på Antonioli. Simplicio sendte deretter ballen inn mot mål igjen der Pellegrino på merkelig vis rotet ballen inn i eget mål. Ett heldig Roma mål, men særs så viktig et også…

Roma holdt ut de siste minuttene og tok dermed med seg tre viktige poeng hjem til hovedstaden. Man er nå 5 poeng bak serieleder Milan før deres kamp i kveld borte mot Lecce.

Cesena: Antonioli; Dellafiore, Pellegrino, Von Bergen, Lauro; Colucci, Caserta (Sammarco 71), Parolo; Giaccherini (Malonga 89), Jimenez; Budan (Bogdani 82)

Roma: Doni; Cassetti (Rosi 69), Burdisso, Juan, Riise; Perrotta, De Rossi, Simplicio; Menez (Borriello 81), Totti, Vucinic (Adriano 81)

Mål: Pellegrino (Selvmål,89)

FORZA ROMA!