Derby della Capitale

Det er lenge siden de to lagene har vært så jevnt plassert på tabellen, og det er spesielt lenge siden lille-lazio lå foran Roma. Denne sesongen er imidlertid drabantlaget bedre enn på veldig lenge, og ligger for øyeblikk på tredje plass to poeng foran Roma. Og selv om det bare er Coppa Italia, vil det nok bli et nytt sjøslag på Stadio Olimpico.

Både Roma og lazio kommer fra dramatiske og sene seiere i helgen; Roma sikret tre poeng etter et svært kaotisk selvmål på bortebane mot Cesena, mens lazio sikret tre poeng hjemme mot Sampdoria da bare 5 minutter gjensto på uret. Før det tapte begge hovedstadslagene mot Sampdoria og Lecce. Går vi ytterligere tilbake i tid, så tapte lazio hjemme mot Bari, mens Roma slo Catania i det som også var et noe kaotisk oppgjør. Det er altså et Roma-derby der Roma igjen går inn med marginalt bedre form, uten at det pleier å ha noe annet enn akademisk betydning. Sist var det nemlig lazio som var i best form, og et Roma som strakk det lengste strået etter to mål på straffe.

Lagene forventes å stille med toppede mannskap, selv om Coppa Italia ikke akkurat har den største appellen for verken spillere eller supportere. Roma må stille uten kaptein Totti, som fortsatt soner for krigshandlingen mot Balotelli. Pizarro er fortsatt skadet, en skjebne som også deles av Bogdan Lobont.

lazio må klare seg uten Garrido, Rocchi, Matuzalem og Meghni, men foruten Rocchi har ingen av disse fraværene nevneverdig betydning for klubbens antatte førsteellever. Samtidig som disse er borte, skal også Pasquale Foggia være usikker for dette oppgjøret.

Forventede lagoppstillinger

AS Roma: Julio Sergio;  Cassetti,  Mexes, Burdisso, Riise; Perrotta, De Rossi, Greco; 94 Menez, 9 Vucinic, 22 Borriello.

Benk: Doni, Rosi, Castellini, Brighi, Simplicio, Taddei, Adriano).

ss lazio: Berni; Lichtsteiner, Biava, Dias,  Radu; Brocchi, Ledesma, Gonzalez; Mauri; Floccari, Zarate.

Benk: Bizzarri, Scaloni, Diakitè, Bresciano, Hernanes,  Sculli, Kozak.

Disse lagoppstillingene har blitt luftet i flere medier i dag, men det vil trolig også være noen avvik fra dette, da det er vanskelig å forutsi hvor mye oppgjøret vektlegges av de respektive trenere. På bakgrunn av at det er hatlaget nr. 1 som står på motsatt banehalvdel, er det likevel grunn til å tro at lagene vil fremstå i tilnærmet toppet format.

Kampen spilles kl 20:45, og må sees på stream.