Mexes og Roma nærmer seg ny avtale

Det har lenge vært spekulert i fremtiden til Romas franske midtstopper Philippe Mexes. Franskmannen har et halvt år igjen av kontrakten og vil kunne gå gratis til en ny klubb til sommeren. Arsenal, Chelsea og AC Milan har alle vært nevnt som aktuelle destinasjoner allerede i dette overgangsvinduet. Nå ser det altså ut som om sagaen får en lykkelig slutt, sett med Romaøyne. Mexes regnes av mange som den tredje mest populære spilleren i Roma, etter Francesco Totti og Daniele De Rossi.

Ifølge Gazzetta dello Sport skal Mexes og Roma være så godt som enige om en ny avtale. Lengden og størrelsen på kontrakten er det få opplysninger om foreløpig. Det som imdlertid synes klart er at Mexes ønsker en utkjøpsklausul. Denne ryktes å skulle ligge på rundt 15 millioner euro, med andre ord antatt nåværende markedspris dersom Philou signerer en ny kontrakt.

Mexes har etter den permanente ankomsten av Nicholas Burdisso uttrykt bekymring for plassen på laget til Roma, og i planene til Laurent Blancs Frankrike. Dersom han imidlertid fortsetter det spillet han har vist i det siste, bør han ikke ha noe å frykte verken her eller der. Tatt Juan og Burdissos’ stadige skade og suspensjonsproblemer er det vanskelig å se hvor Mexes over tid skal kunne spille mer førstelagsfotball på et høyere nivå.

Det er ventet at Mexes’ agent, Oliver Jouanneaux, kommer til Roma i nærmeste fremtid for å pensle ut detaljene i avtalen.

Kilde: Gazzetta dello Sport