Klar bane til kvartfinale i Champions League?

Det har vært gode tider for AS Roma de siste dagene, først med en overbevisende seier mot Juventus i kvartfinalen i Coppa Italia, og nå med tanke på en annen, langt større kvartfinale. Romas motstander i åttendels-finalen i Champions League, de ukrainske gigantene Shakhtar Donetsk, er nemlig i fare for å bli diskvalifisert fra hele turneringen.

På fredag mottok den ukrainske regjeringen nemlig en advarsel om at landets fotballklubber risikerer å bli kastet ut av alle UEFA-turneringer hvis ikke regjeringen slutter å blande seg inn i landets sportslige affærer. UEFA er, om ikke annet, svært strenge på å holde fotball og politikk adskilte, og det er ingen grunn til å tro at ikke Platini & Co vil gjøre alvor av truslene om de ikke etterfølges.

Hvis Shakhtar diskvalifiseres vil det høyst sannsynligvis bety at Roma får klar bane til kvartfinalen, der hovestadslaget ikke har vært siden tapet mot Manchester United i 2008.

Vi følger, selvsagt, saken videre.