D-Dag i Roma

I kontorene til Rothschild sitter en moderat avslappet Alessandro Daffina med en besk smak av espresso i munnen og hodet støttet til en svett håndflate. Det er i alle fall slik jeg innbiller meg at Romas D-dag fortoner seg. Nervøst og stille før stormen. Klokken 18:00 utløper fristen for å gi et bindende bud på verdens vakreste fotballklubb og alt tyder på at Unicredits rådgivere Rothschild har kommet i mål. Arbeidet som ble igangsatt juli 2010 har gitt resultater: Roma får om kort tid nye eiere.

Favorittene er en amerikansk gruppe ledet av Thomas DiBenedetto. For mer info om denne gruppen, henviser vi til forrige ukes artikkel her på asroma.no. Bloomberg har i løpet av helgen spekulert i at amerikanerne har plassert 200 millioner euro på bordet, 130 av disse til et kjøp av en majoritetsandel i AS Roma, og resten til å styrke klubbens finansielle struktur. Andre spekulerer i at Unicredit vil beholde en andel på 40% i klubben, noe som logisk sett skulle gjøre banken til hovedaksjonær i klubben i en overgangsperiode. Av disse 40%, spekuleres det nemlig i at 20% kan bli solgt til Francesco Angelini (som tidligere har ytret ønske om å delta i en gruppe), fondet Clessidra, Luca Parnasi eller Leonardo Caltagirone.

Drakampen er likevel langt fra over. I følge MF-Dow Jones er det nemlig ventet fire (!) bud på klubben i løpet av dagen. Kongen av de romerske klinikkene, Giampaolo Angelucci, tok bladet fra munnen i helgen og sa at han ville plassere et bindende bud på AS Roma i dag, mandag 31.januar. Av de gjenstående to, forventes det at arabiske Aabar plasserer et bud, samtidig som en dark horse har kommet inn i bildet i løpet av den siste uken.

Prisen skal angivelig ikke være avgjørende for hvem som blir Romas nye eiere. Unicredit behandler ikke AS Roma som en hvilken som helst eiendel, og investornes fremtidsplaner og visjoner vil være høyt prioritert når Newco Roma treffer sitt valg. I løpet av dagen har flere kjente fotballpersonligheter kommentert situasjonen rundt Roma, herunder Fabio Capellos med sin optimisme («Amerikanernes inntog i Roma vil være viktig for italiensk fotball») og Zamparinis med sin skepsis («Jeg hadde foretrukket en italiensk eier, helst romersk, som Sensi. Dette kan være en maskert operasjon»).

De kommende dagene og ukene vil avgjøre hvem som blir Romas nye eiere. Forhåpentligvis får vi allerede i dag bekreftet hvem som har gitt bud på klubben. ASRoma.no følger saken videre!

OPPDATERT 17:20:

Aabar har gitt bud.