Naguib Sawiris fortsatt med i kampen om AS Roma

Etter dager med fokuset nærmest utelukkende sentrert rundt amerikanerne og Aabar, kommer den store overraskelsen fra Russland. Budet som ble rapportert å være enten arabisk eller russisk ser ut til å være både russisk og egyptisk, nemlig et bud fra de to Telecom-gigantene Wind og Orascom, som er i ferd med å fusjonere.

Fra St.Petersburg uttaler Khrin, ansatt i Vimpelcom: «I hvert hjørne av selskapet snakkes det bare om Roma. I Russland er de sikre: avtalen går gjennom og selv italienerne i Wind har bekreftet dette for meg.»

Nyheten kommer mildt sagt overraskende, ettersom det har vært stille rundt Naguib Sawiris, eier av Orascom og Romas hovedsponsor Wind den siste tiden. Hans interesse i klubben har det imidlertid aldri vært tvil om, særlig etter høstens uttalelser:

«Jeg hadde en avtale med Unicredit, men så i siste øyeblikk trakk de seg ut helt uten grunn. Men jeg insisterer.»

Vimpelcom har vært mye i norsk media den siste tiden, ettersom Telenor med sin eierandel på 36% i Vimpelcom motsatte seg kraftig en fusjon mellom Orascom og det russiske telecom-selskapet:

– Vi støttet ikke det forrige forslaget fordi det hadde verken finansiell eller strategisk mening. Det reviderte forslaget gir enda mindre mening siden vederlaget som nå blir tilbudt er enda mer sjenerøst for eierne av Wind Telecom, uttalte nylig Telenors talsmann Dag Melgaard.

Det er helt opplagt mye som tyder på at Jon Fredrik Baksaas og Telenor vil fortsette å arbeide mot en fusjon. I mellomtiden kjemper altså Orascom og Vimpelcom om å overta AS Roma.

Kilde: Leggo.it, imarkedet.no