Inter verso Roma – Totti blir hjemme med feber

Roma besøker Inter på Guiseppe Meazza i morgen kveld. Etter tilbakeslaget mot Brescia i midtuken er det mye som taler for at kampen blir særdeles avgjørende for scudettokampen. Inter på sin side gikk seirende ut av duellen mot Erik Huseklepps Bari på torsdag og virker solide. Ødelegger Giampaolo Pazzini giallorossis scudettodrømmer igjen?

Roma har til nå levert en ujevn sesong, men befinner seg fremdeles på en femteplass på tabellen, to poeng bak Inter på tredje. Milan fører ann med 48 poeng, men med en kamp mer spilt. Det blir overflødig å nevne at det kan bli svært langt frem om Roma avgir poeng i morgen.

Ingen av lagene har tatt ut noen tropp enda, men det er klart at Mexes er ute i to kamper etter utskjellingen av fjerdedommeren etter kampen mot Brescia. Til sammenligning fikk Chivu kun fire kamper for vold og overfall mot Bari på torsdag. Skandalen er nok en gang et faktum.

I tillegg er Adriano ute med en skulderskade i ytterliggere noen uker. Det samme er Pizarro og Matteo Brighi.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-3-1-2): Julio Sergio; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; Perrotta, De Rossi, Simplicio; Menez; Borriello, Vucinic.

Totti på benken fra start altså. Både av tekniske grunner, men også fordi Il Capitano har slitt med småskader uken gjennom.

For Inters del er Stankovic, Mariga, Lucio, Castelazzi og Samuel ute.

Sannsynlig lagoppstilling Inter (4-3-1-2): Julio Cesar; Maicon, Ranocchia, Cordoba, Nagatomo; Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta; Sneijder, Eto’o, Pazzini.

Milito, Pandev og Kharja er jokere. Til tross for store skadeproblemer har Inter et helt arsenal å velge fra slik at de på bakgrunn av skade- og suspensjonsituasjonen må utropes til klare favoritter.

Det forventes et kampbildet hvor lagene ligger å føler litt på hverandre. Inter vet hva det kan resultere i dersom en kaster seg hodestups fremover. Jeg forventer at trykket fra Internazionale vil komme litt utover i første omgang. Roma må da ligge kompakt og samlet og satse på å kontringer via Menez, Vucinic og Borriello. En ting er i hvert fall sikkert; Roma må opp mot sitt absolutt beste for å hente poeng i morgen kveld!

Kampen vises på Canal + Sport 3, samt på webtjenesten C+ Sports. Kampstart er kl. 20:45 men sendingen begynner fem minutter før.

Med fare for for å forulempe noen av dagens romaspillere legger jeg til denne…

Troppene:

Roma:

Julio Sergio, Borriello, Brighi, G Burdisso, N Burdisso, Cassetti, Castellini, De Rossi, Doni, Greco, Juan, Lobont, Loria, Menez, Perrotta, Riise, Rosi, Simplicio, Taddei, Vucinic

Inter:

1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni; 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 13 Maicon, 15 Andrea Ranocchia, 23 Marco Materazzi, 55 Yuto Nagatomo, 57 Felice Natalino; 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 14 Houssine Kharja, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho; 7 Giampaolo Pazzini, 9 Samuel Eto’o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev.

Forza Roma!

Kilder: Football-Italia.net, Gazzetta, Corriere dello Sport, Goal.com.