Forhåndsomtale: Roma-Napoli

Etter uinspirert insats de to siste kampene mot henholdsvis Brescia (1-1) og Inter (3-5), må nok en total selvransakelse til om det skal være noe håp om seier når Napoli ikveld kommer på besøk til den evige stad. Hvis ikke har nok Scudetto-toget definitivt forlatt Termini.

Claudio Ranieri hadde fått god retning og fart på Roma-skuta etter en sedvanlig elendig seriestart, men den siste tiden er det mye forskjellig som har plaget vår kjære klubb. Forhandlinger om å selge klubben, skader og sykdom. På toppen av dette har vi altså nå fått dårlig innsats, promillekjøring og suspensjoner på to av våre viktigste defensive spillere. Sistenevte passer især dårlig når våre bakerste menn skal prøve å hanskes med Serie As toppscorer Edinson Cavani, som i trespann med Ezequiel Lavezzi og Marek Hamsik har dannet støvellandets kanskje mest fryktede trio for tiden. Med suspensjoner på både Phillippe Mexes og Nicolas Burdisso har det den siste tiden blitt spekulert mye i hvordan il Mister kommer til å komponere sitt forsvar. Det spørs om ikke John Arne Riise enda en gang må tre inn i midten sammen med Juan, med Cassetti og Rosi på hver sin side. På midten kommer vi nok til å mønstre Simplicio, De Rossi og Perrotta, mens helt der framme kommer nok Menez, Totti og Vucinic til å gjøre alt de kan for å spille ut Napolis tremanns-forsvar. Det kommer dog til å overraske om ikke Marco Borriello kommer inn iløpet av kampen for å senke fødebyens stolthet. Et slagkraftig mannskap selvfølgelig, men alle romanisti skulle nok ønske at akkurat denne kampen kom på et annet tidspunkt. Konsentrasjonen i pasningsspillet og grintaen må opp flere hakk om dette skal gå bra og i den forbindelse kommer Daniele De Rossi mot Marek Hamsik til å bli en nøkkelduell i kampen. Daniele har vært en blek skygge av seg selv de siste sesongene, men alle vet hva som bor i han. I David Pizarros fravær er det helt essensielt at pasningene fra vår kommende kaptein sitter som de skal og det samme med sklitaklingene. Andre spillere som kommer til å spille hovedroller for de gulrøde i kveldens kamp er Julio Sergio, Juan og Jeremy Menez. Utover dette hadde det vært fantastisk om vår kjære kaptein hadde funnet seg selv i løpet av uken og levert en kjempeforestilling!

Napoli på sin side har gått fra det ene sterke resultatet til det andre, mye takket være ovennevnte Edinson Cavani som har scoret hele 18 mål i inneværende sesong. Hans samarbeid med Lavezzi og Hamsik kan skremme vannet av de aller fleste, så her skal Riise og co få sin fulle hyre. Foruten disse har de endelig fått orden på sin noe spesielle tremanns backlinje og har kun sluppet inn 22 mål i år. Roma har på sin side sluppet inn 30 mål, for å sette det litt i perspektiv. Det er skader på Gianluca Grava og Luigi Vitale. Walter Mazzarri er ventet å stille med følgende lag: De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Paziaenza, Gargano, Dossena; Hamsik, Lavezzi, Cavani. På benken finner vi matchvinnere som Mascara og Lucarelli.

Det kommer uten tvil til å bli en spennende og underholdende kamp på Olimpico ikveld, men det viktigste er selvfølgelig at Ranieri får skuta på kjøl igjen og sender rottene hjem til Napoli med 0 poeng og skambank i bagasjen.

Kampen går direkte på Canal+ Sport 3 og avspark er 20.45.

FORZA ROMA!!