Julio Sergio, Sensi, Ranieri, Mexes og… Montella

Det er travle dager på Trigoria, med to tapte storkamper friskt i minne og et nytt toppmøte mot de ukrainske gigantene Shakhtar i anmarsj. Dette er en oversikt over de viktigste hendelsene relatert til hovdstadslaget de siste dagene:

Julio Sergio spiller ikke mot Shakhtar: Vår nummer 27 har pådratt seg en mindre ankelskade og dermed tyder ting på at det blir Alexander Doni som tar plass i mål på Stadio Olimpico i morgen kveld.

Kontraktsagaen med Philippe Mexes fortsetter: Franskmannens kontrakt går som kjent ut ved sesongslutt, og forsøk på å få halt i land en ny avtale har hittil ikke gitt resultater. 28-åringen har prestert svært bra i Roma-trøya denne sesongen, og både Milan og Juventus er nevnt som mulige beilere (hvorvidt sistnevnte er realistisk med tanke på Mexes’ lite trivelige forhold til Juves fremidige kaptein Giorgio Chiellini kan diskuteres). Mexes vil etter alt å dømme vente til eiersituasjonen rundt klubben er helt avklart, og sikre en løslatelses-klausul i en eventuell ny kontrakt. Rugantino, som bare står tilbake for Totti og De Rossi i ren skjær Romanitá, uttaler selv: «For meg finnes det vitkigere ting. Akkurat nå tenker jeg på Roma, men om jeg for eksempel skulle bli alvorlig skadet vil alt forandre seg. Jeg må tenke på mange ting. Men jeg er glad og fornøyd i Roma, og er rolig her.» Klubben må også ta stilling til en lignende situasjon med Simone Perrotta.

Rosella Sensi er en annen som har mye å tenke på om dagen, og hun er ikke videre fornøyd med den formen La Magica viser om dagen: Lørdagens 0-2 tap hjemme mot Napoli har sendt Roma helt ned på åttende plass i Serie A, med fem poeng opp til Champions League-plass og en skare med sultne formlag foran seg. Selv om Roma har en kamp mindre spilt er Rosella tydeligvis redd for at dette er begynnelsen på enda en krise i hovedstaden, og har gitt klar beskjed til spillerne om betydningen av både morgendagens oppgjør mot Shakthar og resten av Serie A-sesongen. AS Roma forventes å gå på et tap på nærmere €30 millioner dette året, og Rosella har etter sigende gjort stundens alvor klinkende klar for klubbens veteraner, som har svart med å betrygge henne om at de vil gjøre sitt ytterste. Dessuten ligger trusselen om ritiro nå i lufta…

Tirsdagens La Repubblica hevder at alt står på spill for Claudio Ranieri i morgendagens Champions League-match, og at ingen ringere enn mr. Top Gun himself, Vincenzo Montella, står klar til å ta over trenerstillingen til en permanent erstatning kommer på banen. Ranieri selv avfeier ryktene ved å påstå at det bare er den sedvanlige romerske sladderen som er i full gang igjen, og en artig metafor: «Treneren er som ektemannnen; han er alltid den siste som får vite om sånt.» Ellers bekrefter Ranieri at han har støtte fra spillertroppen, og ser fram mot morgendagens oppgjør. «Jeg forventer en svært vakker kamp mot Shakhtar, hvor vi vil starte på nytt mot et storlag. Jeg kjenner Mircea Lucescu godt, og gleder meg til å møte han igjen. Shakthar er et topplag, og de som tror vi får lett match får belage seg på å tro om igjen. Jeg har spurt spillerne mine om noe er i veien, og om jeg er problemet, og de svarte ‘nei’. Vi ønsker å kjempe og oppnå resultater, og vi skal kjempe til siste slutt.»

PS. Mannen som regnes av de fleste som Ranieris mest sannsynlige etterfølger i sjefsstolen på Trigoria, Carlo Ancelotti, måtte i går konstantere at hans Chelsea er hektet av gullkampen etter en 0-0 kamp mot Fulham hvor bare en strafferedning fra Petr Cech sikret ett poeng for Ancelottis menn.