Champions League: Roma vs Shakthar

Utslagningsrundene i Champions League står endelig for tur, men oppladningen til denne kampen kunne knapt vært verre for Roma sin del. Spørsmålstegn iforhold til oppkjøpet av klubben, intern uro og elendig spill og resultater er ikke optimalt foran en viktig kamp sånn som denne.

For Roma er ikke kun ute av Scudetto kampen med sine tap mot Inter og Napoli, men nå ser også Champions League kvalifikasjonen ut til å henge i en tynn tråd. Man befinner seg for øyeblikket på 8.plass med 5 poeng opp til den viktige 4.plassen. Det er riktignok  fortsatt mange nok kamper til å greie det, men sånn som Roma har spilt denne sesongen til nå så ser det hele veldig vanskelig ut. Hele laget må heve prestasjonene sine betraktelig skal supporterne få det de fortjener, og hvorfor ikke starte med å få ett godt utgangspunkt foran det iskalde møtet i Ukraina neste måned?

Det er heller ikke et dårlig lag Roma møter til tross for at man kunne vært enda mer uheldige med trekningen. Vi snakker her faktisk om et lag som de siste årene har befestet sin posisjon som øst europas beste klubb, og det skal også nevnes at de vant Uefa Cupen (Europa League) senest som i 2009. Shakthar har et meget ungt og talentfullt lag med mange ballsikre og tekniske brasilianere, og det faktum at de vant gruppen sin foran Arsenal sier sitt.  Det skal likevel sies at Roma har en fordel ved at dette blir Shakthars første offisielle kamp i 2011 grunnet seriesystemet i Ukraina.

Ranieri har tatt ut følgende tropp til kampen: Lobont, Castellini, Juan, Mexes, Vucinic, Totti, Taddei, De Rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pettinari, Cassetti, Menez.

Det er en svekkelse at Julio Sergio mister denne grunnet et ankelproblem. Selv om brasilianeren ikke har vært like solid som i fjor så er han fortsatt betraktelig tryggere enn Doni som ventes å ta over hanskene Julio Sergio. Ellers er heller ikke Pizarro med i denne heller selv om han den siste tiden har begynt å trene, og har spilt kamp med Primavera laget. Det er synd for Roma som virkelig trenger en spiller med litt kreativitet på midten. For Shakthars del står viktige Fernandinho over kampen mot Roma grunnet skade, men det sies at han vil bli klar til returoppgjøret i Ukraina. Shakthar har ellers ikke noen skader av betydning og stiller dermed med nesten toppet lag.

Antatte lagoppstillinger:

Roma (4-3-1-2) Doni; Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise; Simplicio, De Rossi, Perrotta; Menez; Totti, Vucinic.

Shakthar (4-4-2) Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakytskyy, Rat; Gay, Jadson, Costa, Willian; Luiz Adriano, Eduardo.

Kampen har avspark kl.20.45 og går på direkte på Viasat fotball.

FORZA ROMA!