Griffer og Ulver

Det sies at man bør behandle de man møter på vei opp bra, for det er de man må møte igjen når man er på vei ned… forrige gang Roma møtte Italias eldste fotballklubb vant hovedstadslaget fortjent 2-1, men det holdt hardt. Siden da har laget fra havnebyen sparket Gianpiero Gasperini og hentet inn tidligere Lazio-manager Davide Ballardini, noe som sakte men sikkert har betalt seg.

Fra å duppe nede ved nedrykksplass under Gasperini har Grifone klatret opp til ellevteplass på tabellen, og med onsdags derbyseier mot Sampdoria ligger de nå sju poeng bak Roma, og en hjemmeseier vil både tenne håp om en Europa League-plass for vertene og sannsynligvis drepe gjestenes Champions League-ambisjoner.

Ballardini har skapt et lag som scorer og slipper inn svært få mål (bare de tre lagene som ligger nederst på tabellen har scoret færre mål enn Genoa, og bare serieleder Milan har sluppet inn flere). Genoa er langt mer kompakte og defensivt solide enn vi er blitt vant med i senere år, men så lenge de fortsetter å plukke poeng er fansen fornøyd. Men Ballardinis menn sliter på hejmmebane, der de hittil har tapt 5, spilt 3 uavgjort og bare vunnet 4.

Så da passer det jo bra at de møter et lag som ikke akkurat er kjent for å briljere på bortebane. Roma har hittil vunnet 3 bortekamper denne sesongen (hvorav en var på Stadio Olimpico mot Lazio), spilt 3 uavgjorte og tapt 6.

Forrige sesong endte dette oppgjøret med en knepen 3-2 seier til Genoa, og lite tyder på at vi får en like målrik affære i morgen. For Roma mangler nemlig Mirko Vucinic, som har pådratt seg en skade i høyre kne, og Marco «Jeg har scoret 25 000 mål!» Borriello sliter med vond rygg. At Adriano fortsatt er ute er det vel litev vits i å nevne… dessuten er Daniele De Rossi, Aleandro Rosi og Marco Cassetti ute med hver sin suspensjon, men David Pizarro ser endelig ut til å være klar for kamp, og Julio Sergio er tilbake i troppen etter en mindre ankelskade

Ting tyder dermed på at vi får se Julio Sergio tilbake i mål, og et forsvar bestående av Burdisso og Riise/Castellini på hver sin kant og Mexes og Juan som midtlås. På midtbanen vil sannsynligvis Brighi og Greco ta oppstilling med Simplicio i en mer offensiv rolle, og får muligens selskap av Pizarro og enten Perrotta eller Taddei.  På topp er mulighetene begrensede, men at Totti og Menez spiller fra start er mer enn sannsynlig. Det store spørsmålet blir om de får følge av Borriello eller ikke.

Roma har ikke slått Genoa på Stadio Marassi siden 2007, men samtidig har griffenes tidligere sterke hjemmeform forduftet totalt. Roma kan ta turen til Liguria vel vitende om at det skal en kraftanstrengelse til for å hente med seg 3 poeng hjem igjen, men at det er langt ifra umulig. Til tross for et par klassespillere i form av Criscito og Kucka og en inspirerende kaptein i Marco Rossi er ikke Genoa et lag av samme kaliber som Inter, Napoli og Shakhtar, og dette er et lag Roma skal slå om vi skal gjøre oss fortjent til en plass i neste sesongs Champions League.