Reaksjoner på onsdagens tap

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Roma tapte 2-3 hjemme mot Shakhtar Donetsk i Champions League, et resultat som betyr at La Magica enten må vinne med to mål eller score minst tre mål og samtidig slå et lag som er et av Europas sterkeste på eget gress. Situasjonen ser mildt sagt ikke bra ut, og først ute med å utale seg var mannen mange holder ansvarlige for Romas svake form om dagen, nemlig Claudio Ranieri:

«Laget gjorde alt de skulle, og vi visste hvor farlige Shakhtar er på kontringer. Vi slapp inn et mål etter at ballen endret retning i to spillere, og små hendelser som dette forandrer kampbildet. Vi må akseptere dette bitre tapet, men vi gjorde absolutt alt vi kunne og jeg er fornøyd med laget. Vi klarte ikke å utligne, men vi nekter å gi opp.

Douglas Costa er et fenomen med en fantastisk venstrefot og er en mester på raske avslutninger. Shakhtar har en lysende fremtid, og de klarte stadig å treffe oss der vi var svakest. Når de virkelig får igang pasningsspillet sitt minner de om Barcelona. Vi burde vært mer solide, men bortsett fra det første målet spilte Roma en glimrende andre omgang. Dessverre var det ikke nok, og alt som kunne gå galt gikk galt for oss.»

Visekaptein Daniele De Rossi hadde også noe på hjertet. De Rossi og resten av laget tok turen til Curva Sud etter kampslutt, der pipekonserten ikke lot vente på seg:

«Fotballmessig er dette et vanskelig øyeblikk, men det krever ikke mot for å gjøre noe sånt. Vi gikk dit for å takke de som kom hit for å støtte oss, og også for å akseptere protestene. Det er også et tegn på respekt for oss å akseptere fornærmelser fra de som deler gledene, derbyseierene og de store triumfene. Vi går vanligvis under curvaen for å feire, men også for å høre en og annen fornærmelse.

Det er ikke lett å analysere kamper som dette. Roma har mye talent og et stort potensiale, men vi har det også i oss å kaste bort alt på 10 minutter, som vi gjorde i dag. Vi trenger nok tid før vi kan bli et storlag, både resultatsmessig og prestasjonsmessig. Kanskje har disse storlagene også evnen til å holde hodet kaldt og ikke få panikk selv i de vanskeligste øyeblikk.

Hva vi må gjøre for å snu resultatet i Ukraina? Det er ikke lett å svare på nå, men vi må først av alt starte på nytt med en mer positiv innstilling.»

John Arne Riise var ikke alene om å ha en dårlig dag på jobben, men da han så å si alene forårsaket det tredje baklengsmålet ble stempelet som syndebukk uunngåelig. John Arne har selv skrevet utfyllende om dette på bloggen sin, og støtteerklæringer fra såvel italienere og nordmenn som indonesere  fortsetter å strømme til i kommentarfeltet: http://johnarneriise.no/johnarne/Blogg/cid/b1836_22891/

Helt til sist hadde Marco Borriello en lite heldig episode før han ble byttet innpå sent i andre omgang, da kameraene fanget opp en tydelig irritert Borriello si det Sky Italias munnavlesere har tolket som «Jeg sitter på benken enda jeg har scoret 25 000 mål!»