Vergogna!

Det som fant sted i Genova i ettermiddag kan best beskrives med ett ord: ‘Vergogna’. For de av oss som ikke er kyndige i italiensk: skam. Fra 3-0 til 3-4 finnes det ingen unnskyldninger for, og dette er uten tvil et desidert lavpunkt i årets sesong.

Kampen startet dog bra og Borriello burde ha gitt Roma ledelsen allerede etter 3 minutter, men han presterte å bomme på åpent mål. Ikke mange minuttene etter sendte Mexes Romerne likevel i ledelsen på corner etter assist fra Totti. Velfortjent med tanke på at Roma overkjørte Genoa i starten.

Roma fortsatte å presse på og gikk for scoring nummer to. Taddei hadde en god sjanse til å doble Romas ledelse, men Genoas Marco Rossi reddet på strek. Isteden var det Burdisso som skulle få æren for å putte Romas andre for dagen etter nok en dødball og Totti assist.

Genoa virket rystet etter den aggressive starten til Roma, men prøvde å slå tilbake uten hell. Floro Flores fikk to muligheter, men en våken Julio Sergio reddet begge gangene og dermed gikk Roma til pause med en 2-0 ledelse. Like etter pause gikk Roma opp til 3-0 etter at Borriello serverte Totti som satte den inn bak Eduardo i Genoa målet. 

Kampen virket kjørt, men den gang ei… Herfra og ut gikk alt galt og Palacio reduserte til 1-3 kun minuttet etter Tottis scoring. Ranieri svarte med å bytte innpå Menez for den litt mer defensive Simplicio for å gå for den 4 scoringen. Den kom ikke, men det gjorde nok en redusering. Elendig forsvarsspill ga Paloschi muligheten til å score Genoas andre for dagen og han sviktet ikke. Ranieri og Roma fikk panikk og det beviste førstnevnte ved å bytte ut Borriello til fordel for Loria. Det skulle vise seg å ihvertfall ikke være noe bra trekk. For utligningen kom 2 minutter senere ved Palacio etter nok et komisk forsvarsspill fra romernes side.

Fiaskoen, kollapsen eller hva man vil kalle den var komplett da Paloschi ett par minutter før full tid ga Genoa ledelsen etter litt av ett comeback. Kampen endte også 4-3 til hjemmelaget, og Roma spillerne returnerer til Roma i skam og uten trener etter at Ranieri trakk seg etter kampen. En ting er ihvertfall klart. Bunnen er nådd og det kan ikke bli mye verre enn det Roma presterte i Genova!

Genoa: Eduardo; Mesto, Kaladze, Dainelli, Criscito; Rafinha, Kucka, Milanetto (Veloso 61), Rossi (Paloschi 64); Palacio, Floro Flores (Moretti 81)

Roma: Julio Sergio; N Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Greco, Brighi, Simplicio (Menez 64), Perrotta (Taddei 10); Borriello (Loria 72), Totti