Bologna – Roma; sesongens viktigste 73 minutter

Viser hovedsaklig til den originale forhåndsomtalen som ble skrevet, http://www.asroma.no/2011/01/29/forhandsomtale-bologna-roma/

Denne forhåndsomtalen har derimot veldig lite rot i virkeligheten i dag. Kampen er ikke 90 minutter, lagoppstillingene er ikke de samme, tabellen ser annerledes ut og treneren på Roma sin benk har plutselig blitt 23 år yngre, og 24 år med trenererfaring fattigere.

Også Romas form er betydelig endret siden den originale kampdatoen; 13 innslupne mål på de siste 4 kampene sier vel sitt, i alle fall når man ser på det katastrofale sammenbruddet mot Genoa. En kollaps på lik linje med da Jörgen Brink i VM i Val di Fiemme, 2003.

Av tilgjengelig mannskap er Adriano og Perrotta på skadelista, noe som gjør det til en sannsynlig lagoppstilling:

Roma (4-3-1-2): Doni; Cassetti, Burdisso, Mexes, Riise; Brighi, De Rossi, Taddei; Simplicio; Totti, Vucinic.

Hos Bologna er Ekdal og Garics ute med skader, men bortsett fra det vil vel også de stille noenlunde likt som til sist kamp.

Tabellen ser, som nevnt, helt annerledes ut i dag. Roma har plutselig havnet i bakleksa, og ligger i øyeblikket på en beskjeden 8 plass. Med seier i dag vil vi derimot være oppe på 6, og fortsatt med i kampen om en plass i CL neste år. Med poengtap i dag vil det se mye mørkere ut. Det ligger med andre ord et stort press på Roma, om å hente 3 poeng hjem til den evige stad.

FORZA ROMA!