Seier i Bologna!

Roma snudde den negative trenden og vant den utsatt bortekampen mot Bologna onsdag kveld. Scoringen kom av Daniele De Rossi etter 45 minutters spill og var av den heldige sorten ettersom den gikk via Bolgonaforsvaret på veien til nettet.

Der banen minnet mest om månelandingen da lagene forsøkte seg sist var banen idag innbydende og grønn. Førsteomgang var jevn, men Bolgona var flere ganger farlig frempå foran Donis’ mål. Rett før pause forærer imidlertid Bolognaforsvaret Taddei ballen som spiller den videre til De Rossi som dunker den i nettet.

Etter hvilen har Roma stort sett kontroll. På midtbanen var Pizarro tilbake i godt gammelt slag, mens Mexes var helt sjef i midtforsvaret. Bologna kom aldri til de helt store sjansene og kampen ebbet ut 1-0. Særlig behagelig synes undertegnede det var å se at Roma våget å holde ballen i laget fremfor å måke den avgårde i ren panikk som mot Genoa sist. Mye av æren for nettopp dette skal Pizarro ha med sin ro, spillbarhet og kreativitet. Men også spillere som De Rossi og Taddei viste seg fra en helt annen side i kveld.

Roma ligger nå på 6. plass, 6 poeng opp til Lazio på den viktige fjerdeplassen. Lagene møtes i begynnelsen av neste måned. Det kan med andre ord bli en spennende avslutning på sesongen dersom Montella virkelig får fart på Roma-laget.

http://www.youtube.com/watch?v=8ROw6kUicxs