Roma tar imot Parma

Roma tar imot Parma fra Nord-Italia klare til å plukke tre poeng i jakten på den viktige fjerdeplassen som enn så lenge fører til kvalifisering for Fotball-Europas gjeveste selskap; Champions League.

Roma innehar sjetteplassen på tabellen seks poeng bak Lazio som innehar fjerdeplassen. Parma befinner seg et stykke lenger ned på tabellen, nærmere bestemt på femtendeplass. Parma slet tidvis mot Cesena sist og klarte bare 2-2 hjemme.

Vincenzo Montella klarte å snu den negative trenden Roma var inne i på onsdag da giallorossi slo Bologna 1-0 i den utsatte kampen fra den 22. serierunden. Nye utfordringer venter når laget fra skinkebyen gjester hovedstaden imorgen ettermiddag.

Montella har foreløpig ikke tatt ut noen tropp. Dette kommer vi tilbake til. Det er likevel ventet at Il mister i hovedsak vil satse på de samme spillerne som gav suksess mot Bolgona.

Fra sist er imidlertid Mexes suspendert etter nok et skandaløst gult kort mot Bologna. Det er ikke meningen å virke altfor subjektiv her men maken til rettsløshet vår franske midstopper har opplevd denne sesongen kan undertegnede ikke huske å ha opplevd siden den zebrastripede epoken. Av mindre aktuelle for startoppstillingen er også Rosi (2 kamper) og Greco suspendert. Fra før er Adriano og Perrotta uaktuelle på grunn av skade.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-3-3): Doni; Cassetti, Juan, N.Burdisso, Riise; Simplicio, De Rossi, Brighi; Taddei, Totti, Vucinic.

Midtbane- og angrepstrioen slik at formajsonen vel så godt kan minne om en mer klassisk 4-4-2, men med kun en utpreget ving i Taddei. Vucinic og Totti vil mer elle rmindre danne et tradisjonelt spisspar på topp. Borriello og Menez starter på benken.

Pasquale Marino ventes på sin side å starte med følgende elleve (4-2-3-1): Mirante; Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Modesto; Morrone, Dzemaili; Candreva, Giovinco, Valiani; Amauri.

Parma har med andre ord på papiret et slagkraftig lag. Legg særlig merke til Giovinco og Amauri, begge tidligere Juventus. I tillegg skal en se opp for fjorårets komet i Serie A, Antonio Candreva. På benken finner vi blant andre Galloppa, Bojinov og Roma-dødaren Hernan Crespo. La oss håpe at sistnevnte forblir på benken.

Kampen vises på Canal+ Fotball og webtjenesten C+Sports med sendestart 14:55.

Dommer er Brighi fra Cesena.

Daje Roma!