Tøft oppgjør mot Shakthar

Etter det meget skuffende 3-2 tapet hjemme mot Shakthar Donetsk i det første møtet i åttendelsfinalen i CL har Roma en formidabel jobb foran seg når de tirsdag kveld går ut på gressmatten på Donbass Arena i Donetsk. Roma må score, og minst to mål må til for at laget skal kvalifisere seg til kvartfinalen av årets CL.

Vincenzo Montella leder Roma i sitt første CL-oppgjør, og har en utakknemlig oppgave. Shakthar Donetsk er et meget sterkt hjemmelag, og har faktisk ikke tapt på Donbass Arena siden den åpnet i 2009. Ikke bare må Roma vinne, men ettersom Shakthar presterte å score 3 mål mot Roma på Stadio Olimpico må Roma enten vinne med 2 mål, eller vinne i en mer målrik affære enn 3-2. (Eller vinne på straffespark, men det er vel kanskje ikke akkurat DET Roma bør satse på).

Shakthar har stort sett hele troppen tilgjengelig. Fernandinho er tilbake etter benbrudd, og den eneste som ikke er spilleklar er Kucher som sliter med et kne. Chrygrinskiy, Gay, Luiz Adriano og Razvan Rat er et gult kort unna suspensjon. Laget vant på torsdag, da Luiz Adriano scoret i det 96 (!) minuttet av kampen mot FC Sevastopol. Shakthar har vunnet sine side 13 kamper i alle turneringer, og 28 av 31 kamper i inneværende sesong. Vi krysser fingrene for at det ryker i kveld.

Montella er optimistisk foran møte mot det ukrainske storlaget. «De er et kvalitetslag som ikke har tapt på 60 kamper, men de er ikke uslåelige», uttalte Montella. «Jeg vil se det samme laget som spilte mot Lecce, et lag som holder seg konsentrert helt til fløyten går for full tid.»

Nå skal det nevnes at Roma nok en gang mot Lecce også slapp inn mål i den siste halvtimen, og var langt fra overbevisende. Laget må heve seg flere hakk dersom de skal slå Shakthar borte, et lag som strengt tatt er NOE bedre enn Lecce.

Montella må klare seg uten Menez og Cassetti som begge er suspenderte til dette oppgjøret. Spørsmålet er da om Burdisso vil bli kjørt ut på høyrebacken og Juan danner stopperparet sammen med Mexès. Riise vil nok starte på venstrebacken igjen, og er nok mer enn motivert nok for å slå tilbake etter missen i det første oppgjøret.

I tillegg er det ventet at Pizarro og De Rossi starter på midten, muligens sammen med Perrotta eller Taddei. Fremst vil nok Montella gå for en trio bestående av Borriello, Totti og Vucinic i jakt på målene Roma trenger for avansement. Det er liten tvil om at Roma må ha dagen for at laget skal gå videre. Eventuelt at Shakthar virkelig ikke har dagen. Roma må ikke minst holde konsentrasjonen oppe gjennom all 90 + minutter, og luke ut feilene som ødela i det første oppgjøret.

Dette er en meget tøff test for Roma, men det er ikke umulig. Vi krysser fingrene, og håper Montella fremdeles er ubeseiret etter kveldens kamp, og ikke minst at Roma vinner nok til å slå ut laget fra Donetsk.