De Rossi kan vente seg straff fra UEFA

Daniele De Rossi vil mest sannsynlig bli straffet av UEFA etter hans skamfulle opptreden i gårsdagens pinlige affære i Donetsk. Slaget mot Srna vil muligens også få konsekvenser for hans deltakelse på landslaget i de kommende kampene.

Roma-spilleren plantet albuen i ansiktet på Srna, noe hverken dommer Howard Webb eller hans dommerteam fikk med seg. La Gazzetta dello Sport spår en karantene på 3-4 kamper for De Rossi, noe De Rossi faktisk bør se på som et heldig utfall dersom dette stemmer. De Rossi var i søkelyset også etter den første kampen mot Shakthar Donetsk, da den ukrainske klubben leverte inn klage på De Rossi, hvor de mente han hadde slått en Shakthar-spiller idet Roma hadde corner.

La Stampa tror ii tillegg at Cesare Prandelli kan utelate De Rossi fra Italias tropp som følge av den usportslige opptredenen. Prandelli og FIGC har lagt til rette for en etisk kode, hvor spillere som krysser denne ikke blir kalt opp til landslaget. Denne ble bl.a. aktuell under Cassanos feide med Sampdoria. Rapporter i Italia spekulerer også i at Roma kan komme til å bøtelegge midtbanespilleren.

Kilde: www.football-italia.net