Derby!

Da er det bare noen timer før det braker løs på Stadio Olimpico. I det siste har man følt at hver kamp for Roma har hvert årets viktigste, og den følelsen er ikke noe mindre når man i dag har lazio på motsatt banehalvdel. Med seier i kveld vil Roma bare ligge 2 poeng bak byrivalene, som for øyeblikket er på den viktige 4.plassen. Med Udinese også foran Roma på tabellen er det ikke tvil om at 3 poeng i dag kan være helt avgjørende for en eventuell plass i neste års Champions League.

Roma har hatt alt annen enn perfekt oppvarming til derbyet. Laget ble sendt hjem som slakt fra Donetsk med 3-0 i sekken, og det sier det meste at det ikke var resultatet som bekymret mest blant mange Roma-supportere. De Rossi kan vente seg flere kampers karantene etter episoden med Srna, Borriello misbrukte en straffe som mange mener Pizarro burde tatt, og det var i det hele tatt mye frustrasjon ute og gikk. Men i dag må alt dette glemmes. For i dag er det lazio som står på motsatt side, og da har ikke form noe som helst å si. Dette er kampen som kan få spillerne til å samles igjen, supporterne til å (hvert fall delvis) tilgi de siste tiders dårlige innsats og resultater og kampen som kan gi Montella sin første seier mot lazio fra trenerbenken.

Totti er ifølge Montellas uttalelser å regne med fra start i dagens oppgjør. Roma-treneren utelot Il Capitano fra startoppstillingen mot Shakthar Donetsk, noe som kun var av taktiske årsaker, skal vi tro Montella. I derbyet håper derimot Montella at Totti skal gi Roma-supporterne nok en seier mot lazio. Ranieri hadde som kjent et meget godt tak på lazio, og i dag skal Montella få sjansen til å lede sitt Roma mot byrivalene fra sidelinjen.

Mannen, som selv scoret 4 mål i 5-1 seieren mot lazio i 2002, må klare seg uten Cassetti, som ikke er match-fit. Brighi er suspendert og kan heller ikke delta i dagens opgjør. Vucinic og Totti derimot er klar for kamp, etter å ha slitt med småskader.

lazio på sin side må klare seg uten Andre Dias i forsvaret, mens det fremdeles er usikkert om Sculli er klar etter at han fikk en allergisk reaksjon under kampen mot Palermo sist. Laget har tapt 4 derbyer på rad, og vil med seier virkelig ta et godt steg mot CL-plass neste år, men som sagt… form har ingenting å si i dag, og Roma vil gjøre alt de kan for å ødelegge for lazio, samtidig som de selv tar et steg nærmere den viktige 4.plassen.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma: Doni – Burdisso, Mexes, Juan, Riise – Pizarro, De Rossi – Taddei, Perrotta, Vucinic – Totti

lazio: Muslera  – Lichtsteiner, Stendardo, Biava, Radu – Ledesma, Matuzalem – Sculli, Hernanes, Zarate – Floccari

Vi krysser fingrene før og under kampen, og satser på at vi kan gi lazio tomlene ned etter spilte 90 minutter.

Daje!