FEM PÅ RAD!

Etter den flaue exiten fra Champions League i midtuken måtte Roma reise seg i byderbyet mot Lazio. Dette var en viktig kamp for Roma ettersom de måtte vinne for å ha fortsatt sjanse til å komme på topp 4 i Serie A, og de hadde også muligheten til å slå Lazio i fem strake derbyer. To mål fra kaptein Totti var nok til å senke Lazio i Montellas første derby som trener.

Det skjedde ikke mye i første omgang, men Roma kunne fort ha tatt ledelsen allerede etter 4 minutter da Pizarros skudd gikk i tverrliggeren. Hernanes hadde så en liten sjanse for Lazio, men det gikk lang tid mellom sjansene i en relativt kjedelig første omgang. Etter 40 minutter burde Roma ha tatt ledelsen da Menez serverte Juan inne i boksen, men en strålende Ledesma takling hindret scoring og lagene gikk dermed likt inn til pause.

En mye mer fartsfylt andre omgang startet med et par halvsjanser til hvert av lagene, men det tok ikke skikkelig av før Pizarro skaffet frispark til Roma rett utenfor straffefeltet til Lazio. Totti stilte seg opp og sendte ballen (Og Roma fansen til himmels) inn i mål bak en klønete Muslera som kanskje nok burde ha tatt den. Etter scoringen fortsatte Roma å presse på og det var ikke langtifra man gikk opp i 2-0 etter at Ledesma nesten satte ballen inn i eget mål. Like etter skulle Simplicio få merke en Lazio spillers frustrasjon. Idet Totti og Simplicio står og drøyer tiden nede ved cornerflagget til Lazio, kommer Radu bort og nikker ned Simplicio og får helt korrekt direkte rødt kort. Lazio er nede i 10 mann, men det skulle ikke være lenge for når Simplicio får straffespark etter duell med Biava,  klager Ledesma på seg et rødt kort og Lazio må spille de siste minuttene med 9 mann.

Totti tok straffen og satte den hardt og sikkert over Muslera og inn i Lazio målet til Roma fansens elleville jubel. 2-0 er et faktum! Nok en Roma seier over Lazio er et faktum! Romas femte seier på rad mot Lazio er et faktum!  Med dagens seier over Lazio er Roma nå dermed kun 2 poeng bak rivalene i kampen om en Champions League plass. Kan vi nå håpe på en strålende sesongavslutning fra Montella og hans elever slik at vi kvalifiserer oss til Champions League?

Roma – Lazio = 2-0

Mål: Totti (2)

Roma: Doni; N Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi; Menez (Taddei 57), Perrotta, Vucinic (Simplicio 83); Totti (Castellini 94)

Lazio: Muslera; Lichtsteiner, Stendardo, Biava, Radu; Ledesma, Matuzalem; Sculli, Hernanes (Kozak 79), Zarate (Mauri 76); Floccari (Brocchi 83)

Rødt kort: Radu (87), Ledesma (90)

Dommer: Tagliavento