Sensibile som ny sportsdirektør?

Foto: pianetanapoli.it

Franco Baldini og Walter Sabatini har begge blitt koblet til stillingen som sportsdirektør i den nye Roma. Nå uttaler Pasquale Sensibile (40), nå sportsdirektør i Novara, det vil bli umulig for han å si nei til Roma.

Pasquale er sønn av tidligere Roma-spiller Aldo Sensibile. Sensibile senior spilte to sesonger for Roma tidsperioden 1965-1967. Sensibile junior har opplevd stor suksess som sportsdirektør hos Novara. Han forlot Palermo i mai 2009 for å ta over den ledige stillingen som sportsdirektør hos ambisiøse Novara. Novara var på det tidspunktet i Lega Pro (nivå tre).

Han gjorde store utskiftninger i Novara de første månedene. Trener Egidio Notaristefano ble erstattet med Attilio Tesser, og flere spillere fikk kansellert sine kontrakter. Novara kvalifiserte seg til første runde i Coppa Italia ved å slå ut Modena (Serie B), Parma (Serie A) og Siena (Serie A) i kvalifiseringen. Milan slo riktignok ut Novara i den første runden av Coppa Italia, men det måtte en sen scoring av Flamini til for å sende overraskelseslaget ut med 1-2.

Klubben vant Lega Pro Prima Divisione A enkelt i Pasquales første sesong og returnerte til Serie B etter 33 års fravær. De var ubeseiret helt til den 31. runden. Novara ligger på en imponerende 3. plass i Serie B i år.

Han har 19 måneders erfaring i jobben som capo degli osservatori i Juventus før hele styret bli skiftet ut mars 2008. Han ble deretter ansatt i Palermo i tilsvarende stilling som han hadde i Juventus. Ifølge tuttomercatoweb var Sensibile sterk delaktig i å hente Abel Hernandez og Javier Pastore til Palermo før han forlot Sicilia til fordel for Novarai mai 2009.

Sensibile junior kobles i dag til Roma og det legges sterk vekt på hans samarbeid med Gian Paolo Montali (ny øverste leder i Roma, klikk her for egen artikkel) fra tiden de jobbet i Juventus. Sensibile snakket i dag morges med radiostasjonen Radio Erre 2 107.7 under programmet Non Sarai mai Sola:

«Jeg har et utmerket forhold til Gian Paolo. Vi møttes i Juventus, men jeg måtte gå når klubben valgte å erstatte oss med andre i 2008. Montali ble kontaktet av De Laurentiis og tilbudt en stilling i Napoli, og han var nær ved å signere før Roma kom på banen. Jeg ble også kontaktet av Napoli, men valgte å bli i Novara.»

«Markedet har endret seg og man må nå operere på alternativet måter. Man må oppdage talenter og hjelpe dem med å vokse som både fotballspillere og personer.»

«Det er ingen tvil om at det vil det bli veldig vanskelig å si nei om Roma ringer, men jeg vil samtidig påpeke at jeg i øyeblikket kun tenker på Novara.»

Kilder: vocegiallorossa.it, tuttomercatoweb.it, tuttinapoli.it, forzanovara.com