DiBenedetto-Roma på oppløpssiden

AS Romas nye offisielle hjemmeside ble i dag lansert. Man måtte altså inn i 2011 før klubben klarte å lage en engelsk versjon av hjemmesiden. Noen tilfeldighet er det naturligvis ikke; salget av AS Roma er nå på oppløpssiden og signaturen vil ventelig bli signert i løpet av neste uke.

Mange ventet en snarlig avklaring etter at DiBenedetto ble foretrukket ved deadline 31.januar. Unicredit har i senere tid rykket ut og fortalt folket at alt går i henhold til planen, selv om prosessen er tidkrevende. Det samme sier de også i dag, representert ved general director Roberto Nicastro: «Varigheten av forhandlingene er i henhold til forventningene. Normalt tar ‘corporate transactions’ uker eller måneder, og dette er som forventet.»

Gianpaolo Montali bidrar også til å dysse ned uroen: «Ikke vær bekymret. vi kommer i havn. Det handler bare om jevne ut noen tekniske detaljer. Vi arbeider for dere». I mellomtiden pågår ryktene igjen om hvordan eierstrukturen til slutt vil se ut, ettersom man i lengre tid har spekulert om at Unicredit vil bli sittende med en betydelig eierandel, en andel som på sikt vil selges til en romer. Navnene det spekuleres i er Angelini, Malago og Parnasi. Sistnevnte er spesielt aktuell da han eier landområder som kan være aktuelle for bygging av nytt stadionanlegg. Det rapporteres også at Bruno Conti vil bli gitt en rolle videre, som ansvarlig for Romas talentutvikling.

I følge MF-Dow Jones beveger salgsprosessen seg nå inn på oppløpssiden. Selv om det formelt ikke foreligger en enighet, så har Unicredit i dag mottatt kontraktsforslag og innspill fra amerikanernes advokater. Nå forventes det at Unicredit vil benytte noen få dager til å gå gjennom dokumentene og deretter avtale et møte med DiBenedetto og hans gruppe. Møtet antas å finne sted enten i New York eller Roma i begynnelsen av neste uke. Partene vil ventelig bruke et par dager og deretter signere kontrakten som gjør Roma amerikanskeid.

I mellomtiden har DiBenedetto og hans menn jobbet i flere måneder med planlegging for neste sesong. Planer for markedsføring, merkevarebygging og organisasjonsstruktur ventes å bli lagt frem snart. Som et første eksempel på dette ble Romas nye hjemmeside i dag publisert.

Vi følger saken videre.

 

Kilder: Romanews.eu, LaRoma24, MF-DowJones, IlSussidario.net, Gazzetta dello Sport.