Uavgjort i Firenze

Marco Cassetti og Julio Sergio var uaktuelle på grunn av skader, mens Mirko Vucinic var utilgjengelig grunnet suspensjon.

Fiorentinas Gilardino fikk kampen første sjanse, men fikk ikke kontroll på headingen etter innlegg fra den lenge Roma-aktuelle Behrami. Behrami var forøvrig frisk for hjemmelaget innledningsvis og vartet opp med flere raid på høyrekanten.

Kampen bølget fram og tilbake, men det var Fiorentina som tok ledelsen. Mutu passerte første Mexes enkelt, og deretter løp han side om side med en passiv Juan før han avsluttet mellom beina på Doni. Blekt forsvarsspill av Roma.

Roma utliknet fem minutter senere. Riise ordnet straffe etter å ha dratt ned av Comotto inne i boksen. Totti var sikkerheten selv fra straffemerket og kapteinens mål nummer 200 i Serie A var et faktum!

Menez fikk en stor sjanse til å sende bortelaget i ledelsen. Totti fant Menez etter en fin kontrin av Roma, men franskmannen avsluttet rett på Boruc, riktignok sterk presset av Fiorentina-forsvaret.

Bare minuttet senere var Fiorentina på farten igjen og tok ledelsen på nytt. Mutu stusset en corner videre, som en umarkert Gamberini avsluttet i mål. Nok en gang kan stilles det spørsmålstegn ved Juans forsvarsspill.

Noen minutter senere var Doni heldig som ikke ble straffet for sitt klønete keeperspill. Brasilianeren misset totalt på et innlegg, men ingen Fiorentina spillere luktet på bakerste stolpe.

Fire minutter ut i andre var Fiorentina treverket i fra å øke ledelsen til 3-1. Vargas bekreftet for alvor sin kjente skuddteknikk ved å vente, lade og avfyre en kanon som smalt i tverliggeren bak en sjanseløs Doni.

Kampuret viste 51 minutter spilt da Il Capitano utliknet. Riise fikk et slått et innlegg som gikk forbi alle, men ikke Totti. Han dro seg innover met et touch og banket ballen bak en utspilt Boruc. Mål nummer 201 i Serie A, kun fire bak Roberto Baggio.

Roma tok mer og mer over etter scoringen og var det beste laget i andre omgang, men bortsett fra et par små sjanser kom ingen av lagene nærmere scoring.

Det endte dermed 2-2 i Firenze.

Doni; N Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi (Greco 90); Taddei (Rosi 54), Perrotta (Brighi 78), Menez; Totti