DiBenedetto-uke?

Mediabildet i forrige uke var preget av meldinger om at neste uke (altså denne) skulle kunne avslutte Sensis 18 år lange epoke, og innlede en ny: den amerikanske epoken. Foreløpig er det tynt med konkrete nyheter som tilsier at vi kan vente oss en avgjørelse helt umiddelbart, men enkelte spekulerer i at denne stillheten signaliserer en nært forestående avtale. Partene har angivelig planlagt et møte, men det er foreløpig ikke kommet noen nyheter vedrørende tid og sted.

Konflikten i Libya bidrar til å legge et ekstra trykk på avtalen. Gaddafis Central Bank of Libya sitter på nærmere 5% av aksjene i bankgiganten, mens Libyan Investment Authority har 2,59% av aksjene. Totalt kontrollerer altså Gaddafi en blokk på rundt 7,5% av aksjene, hvilket gjør diktatoren til største aksjonær i Unicredit, etterfulgt av Mediobanca med sine 5%. Situasjonen i Libya har bidratt til å skape usikkerhet i Unicredit, men banken meldte 12.mars at de ville fryse Gaddafis aksjonærrettigheter i lys av EUs resolusjon for å styrte den libyske statslederen. Det er Unicredits øverste leder Fiorentino som håndterer både salget av Roma og aksjonærproblematikken, og det spekuleres i at dette kan forsinke prosessen noe.

Dagens siste nyheter vedrørende DiBenedetto er at den amerikanske spilleragenten Bill Duffy vil delta i gruppen som overtar kontrollen over AS Roma. Duffy er kjent som en av NBAs viktigste agenter og har spillere som Yao Ming og Steve Nash under sin paraply. Hvilke implikasjoner dette har på Roma, gis det lite informasjon om, men det bør trolig tolkes i retning av at DiBenedettos gruppe aktivt innhenter kapital og kompetanse fra folk med bakgrunn innen nord-amerikansk sport, slik også antydningene har vært fra starten.

Foruten en betydelig plan om å forbedre AS Romas kommersielle inntekter (en plan som favner om økte inntekter fra både fans, sponsorer og TV), foreligger det som kjent også et behov for å styrke klubbens egenkapital. Det har blitt hevdet at mer informasjon om dette vil komme ved overtakelse, og i mellomtiden bruker italiensk media tiden på å spekulere i hvilke spillere som forsvinner og ankommer til sommeren.

Det sterkeste ryktet handler om Daniele De Rossi. Den spanske avisen Marca mener å vite at Daniele De Rossi står på toppen av ønskelisten til Jose Mourinho og at spilleren til komme til Madrid for rundt 25 millioner euro. Avisen – som for øvrig er kjent for å være lite troverdig – er så sikre i sin sak at de fremstiller overgangen med et retorisk spørsmål: «Ja eller ja?». Overgangen kan virke utenkelig med tanke på capitan futuros forhold til Roma, men realiteten er at ting har forandret seg. Etter derbyet uttalte De Rossi at vinden hadde snudd og at han nå fikk støtte fra utsiden, i stedet for innsiden.

En annen spiller som det knyttes spørsmålstegn til er naturligvis Jeremy Menez, som etter Fiorentina-kampen ga uttrykk for at han kunne være på vei bort til sommeren. Utsagnet falt ikke i god jord hos Gianpaolo Montali, som ventelig vil straffe spilleren for sine uttalelser. Uansett er det ikke utenkelig at Menez kan forsvinne når sommeren kommer.

På kjøpslisten finner man angivelig tre navn: Guillaume Hoarau (PSG), Alessandro Diamanti (Brescia) og selveste Javier Pastore (Palermo). Daniele Pradè skal ha vært observert på midtukekampen mellom Paris Saint Germain og Benfica, for å studere tanksenteret Hoarau. 27 år gamle Diamanti skal være av interesse, men har kontrakt til 2015 og ventes å koste 10 millioner euro. Mer spennende er det naturligvis når også fenomenet Javier Pastore knyttes til Roma. Ryktene er løse, men Corriere della Sera mener at Pastore figurerer i planene for å bygge nye Roma.

Fasen vi går inn i er naturligvis spennende, og vi tar sikte på å følge veien videre så tett som mulig! Spørsmål? Bruk kommentarfeltet!

Kilder: Romanews, Corriere dello Sport, LaRoma24.it.