Intervju av Di Benedetto

Mr. Di Benedetto, hvorfor Roma?
Jeg tenkte aldri på andre klubber. Mitt forhold til Roma startet da jeg studerte på Trinity College, hvor jeg forøvrig har vært styresmedlem i 25 år nå. Det er en fantastisk by å representere internasjonalt med et stort potensial for forretninger og en lidenskap for fotball. Dette er en stor mulighet for meg.

Har du allerede en plan i tankene?
I de kommende dagene håper vi å fullføre avtalen med UniCredit. Jeg tror det er litt tidlig å snakke om de nye planene. Vi har stor respekt for de som jobber i AS Roma nå, og vi vil snakke med dem. Men vi har også våre egne ideer og er opptatte av å skape et best mulig team både på og utenfor banen. Vi vil sette sammen folk som kan finne talenter og lage et konkurransedyktig lag. Det er i vår interesse å vinne ettersom dette vil være den eneste måten å få avkastning på investeringen vår. Jeg gjentar; målet er å gjøre Roma til en av de ledende klubbene i verden, et lag som byen kan være stolt av, men som tydeligvis kan ta tid.

Hva vil din første avgjørelse som president være?
Jobbe med budsjetter. Vi skal bringe selskapet innenfor rammer satt av UEFAs Financial Fair Play, fordi vi er utenfor akkurat nå. Dette, derimot, betyr ikke at vi ikke kan sette opp et godt lag.

Forresten, hva synes du om det nåværende laget? Du har allerede sett flere kamper i år.
Vi håper å kunne kvalifisere oss til Champions League. Det har ikke gått etter forventningene i år, og det var en frustrasjon tilstede som til slutt fikk Ranieri til å trekke seg. Det har nylig blitt noe bedre, men mangler fortsatt kontinuitet. Jeg stoler på Totti og Vucinic sine prestasjoner.

Er det noen i det nåværende laget som vil være med neste sesong?
Mitt lag er sammensatt av folk som kjenner fotball veldig godt. Når tiden er inne vil vi snakke med dagens ledelse. Jeg tror noen spillere vil bli solgt, men flere vil komme, minst fem eller seks nye spillere.

Fortell oss om inntrykket du fikk av klubben fra Olimpico? Det var Roma-Inter, ikke sant?
Det stemmer, og vi vant fra et flott mål gjennom Vucinic. Jeg ble overveldet av lidenskapen til Romanisti, det finnes ikke noe tilsvarende i USA. Det er beklagelig at lidenskapen blir som den blir på Olimpico. Tribunene er for langt unna stadion og noe av trøkket forsvinner mellom løpebanen. Vi har planer om å bygge stadion etter den engelsk modellen, som har positiv effekt på spillerne. En moderne versjon av Campo Testaccio.

Du kjenner altså til historien av denne klubben?
Ja, det er en strålende historie, men ikke alltid vellykket. Jeg husker den siste scudettoen og Grande Roma fra 80-tallet, med Conti og Falcao. Vi vil respektere tradisjonene til klubben, det vil hedres for alltid. Jeg sier at vår fremtid er vår fortid.

Du er klar over at italiensk fotball går gjennom en vanskelig tid nå?
Ja, det er bekymringsfullt at italienske lag har mistet en plass i Champions League. Jeg tror hovedproblemet ligger i at klubbene ikke har egne stadion. Italiensk fotball er veldig viktig for landets økonomi og kultur og gjenspeiler ofte et bilde av landet. Det er på tide at klubbene får lov til å bygge sine egne stadion. Dette er den eneste måten italiensk fotball kan reise seg og tiltrekke seg de beste spillerne i verden.

Kilde: vocegiallorossa.it, Gazzetta dello Sport.