DiBenedetto-dag (tempo reale)

DiBenedetto-dag (oppdateres tirsdag, arkiv fra mandag under)

Mandag blir en kaotisk dag i Roma. Akkurat det tør vi spå timer før det for alvor braker løs. DiBenedetto ankommer Roma mandag morgen og vil deretter gå i møter med Unicredit for å overta AS Roma. Det er umulig å spå hvor fort dette går, men vi skal forsøke å holde Romanisti Norvegesi oppdatert gjennom DiBenedetto-dagen. Ryktene går sterkt allerede sent søndag kveld, og tok for alvor fyr da DiBenedetto boardet flyet i Boston søndag kveld. Amerikaneren rakk også å komme med noen korte ord om fremtiden før han forlot Boston til fordel for en våryr, italiensk hovedstad: «6 nye spillere og egen stadion. Drømmen er et lag som kan vinne hvert år!»

22:50
Di Benedetto drar i en mørk Audi. Ingen kommentar, men løfter to tomler opp og smiler. I kaoset kjørte dessverre DiBenedettos sjåfør over foten til en av de tålmodige fotografene som har ventet utenfor.

22:43
Uvisst om denne pressemeldingen kommer i kveld eller i morgen. Uansett snakker uttalelsen fra Fiorentino godt nok for seg selv: DiBenedetto vil bli ny eier av Roma.

22:22:
Breaking news! Vise-CEO i Unicredit, Paolo Fiorentino, uttaler: «Den økonomiske enigheten er der. Det slippes en pressemelding.» Signaturen vil imidlertid ikke komme denne uken – i stedet ventes det en utsettelse av fristen med om lag 7-10 dager for å ferdigstille avtalen. Fiorentino benekter at det er avstand mellom tilbud og etterspørsel: «Absolutt ikke».

22:05
Det skjer neppe noe mer i kveld. Det meldes om enighet, og en annonsering kommer ventelig i morgen. Faktisk kan også salget som helhet bli annonsert i morgen, ettersom Fiorentino ikke er i Roma verken i morgen eller torsdag. Skuffende nok uteblir kommunikasjonen, slik det ser ut nå. Partene spiser angivelig i en avslappet atmosfære.

21:55
Møtet er over. Ingen signatur, men enighet rundt de viktige tingene. Ventet annonsering i morgen. (Sky) Vi holder det gående litt til.

21:20
Det meldes også om at politiet har møtt opp, etter telefon fra Studio Grimaldi. Ikke direkte lovende, akkurat.

21:15
Middagen er servert. Spis fort, gutta, og kommunisér til folket!

20:45
Francesco Sclaudone, ansatt advokat i Grimaldi & Associati, bekrefter at det kommer en kommunikasjon fra Unicredit i kveld. Da forholder vi oss til det – med stor spenning!

20:35
Fortsatt møteaktivitet. Det meldes at Paolo Fiorentino ikke kommer til å delta i morgen, da han må se til et internt Unicredit-arrangement i Milano. Dette legger et ekstra trykk på å komme lengst mulig i kveld.

20:05
Ikke noe nytt å melde. Vi venter fortsatt på pressmeldingen. Fullstendig stille hos våre italienske kilder også. Forhandlingene ser imidlertid ut til å gå uten de store hindringene.

19:20
I følge rykter som har blitt fortalt til VoceGiallorossa, vil det ikke bli kommunisert noe før tidligst sent i kveld.

19:15
Fortsatt fullstendig silenzio, i påvente av noe livstegn fra innsiden av Studio Grimaldi. Her er en video fra Corriere dello Sport fra tidligere i dag. Som man ser har det vært mye frem og tilbake i løpet av dagen.

18:15
SkySport kontrer med pessimisme: Det må påregnes en del tid før signaturen kommer. Signeringen vil ventelig ikke komme i dag eller i morgen. Vi venter imidlertid fortsatt på en mulig pressemelding.

18:00
Dette er ingen oppdatering, men snarere en utbrodering rundt eierstrukturen vi allerede har rapportert om. Det forventes som sagt en eierstruktur i retning dette:

  • Det opprettes et nytt selskap. DiBenedettos gruppe vil sitte på 60% av aksjene, mens de resterende 40% tilfaller Unicredit.
  • Dette selskapet overtar Italpetrolis aksjer i AS Roma. Disse utgjør 67% av den totale beholdningen.

Den nye eierstrukturen kan i så måte minne om en direkte substitusjon av Italpetroli. Den eneste strukturelle forskjellen er at DiBenedetto vil sitte på en større andel av aksjene enn Sensi gjorde (Sensi 51%, Unicredit 49%) og Unicredit følgelig får en mindre andel. Videre skal det tas med i betraktningen at Unicredit trolig vil selge store deler av sin andel til øvrige investorer.

17:50
Pressemeldingen var angivelig klar allerede ved lunsjtider i dag, men har blitt holdt igjen pga enkelte endringer. Forventes at den slippes ganske snart!

17:27
Undernevnte alternativ ser ut til å bli stadig mer sannsynlig. Det arbeides angivelig med å utgi en pressemelding som forklarer hvor man står i prosessen.

17:05
I følge laroma24 ryktes det nå at man vil signere en foreløpig avtale i kveld, for deretter å konkretisere den i løpet av de nærmeste 10-12 dagene. Hensikten bak dette er å ikke trekke for mye tid, og kunne gi både eiere og fans et klart svar innen rimelig tid. Forsinkelsene skyldes som tidligere nevnt at det er en rekke tekniske aspekter ved avtalen som er svært tidkrevende. Det forventes dermed en publikasjon senere som avklarer hva som har skjedd og hva som kommer til å skje. Etter all sannsynlighet blir det opprettet et nytt selskap som skal fungere som holdningselskap for AS Roma. Dette selskapet vil eie 67% av aksjene i AS Roma (altså andelen som Italpetroli eier nå). DiBenedettos gruppe vil eie 60% av det nye selskapet, mens Unicredit vil eie 40%. I så måte vil vi i kveld kanskje kunne si at Roma har fått nye eiere, selv om prosessen av hensyn til tekniske detaljer riktignok vil trekke ut i dagene som kommer.

16:25
Zimatore: «Det kommer en uttalelse enten i kveld eller morgen tidlig.» I mellomtiden foregår dette utenfor Studio Grimaldi:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D22iYhuMz1o[/youtube]

16:15
SkySport melder at avtalen kan være i orden allerede, men at annonseringen kan drøye på ubestemt tid av hensyn til tekniske problemstillinger. Det oppfattes nå som om avtalen helt åpenbart kommer til å gå i orden, men at man jobber med en del faktorer som må være på plass før mer informasjon slippes. Zimatore har uttalt for minutter siden at prosessen går fint og at de nærmer seg slutten. Mitt råtips er at mer informasjon kommer etter stengetid på Borsa di Milano.

16:05
En litt morsom sak er at DiBenedetto har ertet på seg et par friske typer i Roma etter uttalelsene om at man skulle bygge egen stadionanlegg for Roma. Først ute var CONI-sjef Petrucci, som i går mente at DiBenedetto hadde fått en dårlig start på grunn av disse kommentarene. Dernest har Lazio-president også stilt seg uforstående til DiBenedettos ønske om å bygge ny stadion. Begge stiller seg uforstående til «kritikken» av dette «superanlegget».

15:55
I dag, som i går, synges det sanger utenfor Studio Grimaldi. «Voglia di stringersi un po» går radig, men også «Thomas, Thomas» synges. (laroma24)

15:45
… og når Fiorentino kommer, da går Zimatore, med et for anledningen avslappet ansikt (meldes det om). Det meldes også at en uttalelse kommer enten i kveld eller morgen tidlig. (laroma24.it)

15:40
Paolo Fiorentino tilbake etter et fravær på om lag en og en halv time.

15:25
Som meldt tidligere var besøket på Consob en ren høflighetsvisitt. Forhandlingene pågår ennå, og det har angivelig blitt bestilt catering til senere. Bare å stålsette seg for en sen kveld igjen, Romanisti!

15:20
Ordfører Alemanno har avlyst en tur til Praha i dag, angivelig for å møte DiBenedetto etter avtalen er fullført.

15:05
Det kommer – i følge Romanews – rykter fra Consob om at avtalen signeres og offentliggjøres i kveld.

15:00
Intet nytt å melde, dessverre.

14:25
Som en liten digresjon tar vi med dagens forside av Il Romanista, hvor det er en sak om Roma Club Norvegia.

14:15
Paolo Fiorentino har forlatt Studio Grimaldi igjen.

13:57
I dag, som i går, ble det plutselig helt stille igjen. Partene er i møter, og vi avventer informasjon.

13:35
DiBenedettos nevnte tilbakekomst til Studio Grimaldi kl 12:40.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RiPnM79Yxto[/youtube]

13:10
Zimatore kommer med dårlig nytt, og sier vi ikke kan forvente oss noe nytt innen kort tid. Han sier tvert i mot at man ikke kan utelukke at det tar lang tid.

13:05
Situasjonen i ettiden er mye som før: det forhandles for å fullføre avtalen. Paolo Fiorentino fra Unicredit er også tilbake igjen ved Studio Grimaldi.

12:55
Ansa: Kilder nær avtalen skal ha sagt at forhandlingene er komplekse, men ikke nødvendigvis vanskelige. Det har ikke vært noen tilbakeslag, men det er en kompleks avtale som krever mange finjusteringer, særlig fordi den går mellom to land med forskjellige regler. Særlig interessant fra denne rapporten er at det snakkes om å opprette et nytt selskap som vil eie 67% av aksjene i AS Roma. (Dette er altså aksjene Italpetroli per dags dato eier) Gruppo DiBenedetto vil sitte med 60% av aksjene i det nye selskapet, mens Unicredit vil sitte med 40%. Dette stemmer godt overens med rapportene som har kommet de siste ukene.

12:50
Ansa dementerer at en avtale har blitt signert, slik La Repubblica hevdet. Forhandlingene vil fortsette på ubestemt tid. Møtet fikk altså en pause da DiBenedetto måtte innom Antitrust-president Antonio Catricala. Dette møtet var planlagt på forhånd, og fungerte som en kort visitt på en halvtime. Når avtalen når gjennom, vil Antitrust/Consob gi sitt grønne lys.

12:40
DiBenedetto er tilbake på Studio Grimaldi og fremstår i følge de fremmøtte journalistene mer avslappet og åpen nå. I stedet for å skjule ansiktet skal han ha vinket forsiktig til journalistene. Sterke rykter om at kontrakten er signert og at visitten til Consob handlet om den siste formelle biten som måtte på plass. Dette høres også naturlig ut. Noe kan skje veldig snart. Vi følger med.

12:32
La Repubblica er sikre i sin sak: «Roma er amerikansk. DiBenedetto signerte etter sist forhandling»

12:30
DiBenedetto er ferdig og returnerer til Studio Grimaldi. Nå er det helt Benny Hill her.

12:25
Da meldes det at forhandlingene har blitt satt på pause i påvente av at nøkkelpersonen selv har vært på besøk hos Consob. De vil returnere til Studio Grimaldi senere. (laroma24)

12:15
Unicredit-advokat Capelli forlater også bygget. «Parliamo dopo» (snakker senere) og smiler.

12:12
DiBenedetto har angivelig satt kursen til Consobs kontorer. Consob er kontrollorganet for Borsa Italiana. Apropos børs, Roma faller 2,84% siden åpning.

12:10
DiBenedetto har forlatt Studio Grimaldi. I følge ReteSport kan det komme en offisiell uttalelse fra Unicredit om kort tid.

12:00
Bekymringen nå i 12-tiden er garantiene fra Gruppo DiBenedetto. Dersom disse ikke er tilfredsstillende, vil Unicredit heller ikke godkjenne salget og eksklusiviteten vil opphøre. Dette anses heldigvis – per nå – ikke som særlig sannsynlig. Ellers tar vi med at Fiorentino forlot Studio Grimaldi for personlige ærend, og at DiBenedetto ikke blir i Roma frem til Roma-Juventus.

11:56
Du kan følge Thomas og Imran på Twitter for refleksjoner, kommentarer og løse rykter.

11:51
Zimatore forlater i dette øyeblikket Studio Grimaldi. Fiorentino og Zimatore har dermed forlatt bygningen.

11:46
Sky mener å vite at DiBenedetto returnerer til USA søndag morgen. Han blir dermed ikke å finne på tribunen under Roma-Juventus, slik tidligere meldt.

11:40
Fiorentino forlot bygningen uten å kommentere. Ingen av våre kilder tør å spekulere i noe som helst foreløpig.

11:30
Nå skjer det noe her. Fiorentino forlater i dette øyeblikket Studio Grimaldi.

11:25
Ifølge Sky er ikke DiBenedetto interessert i et møte med ordfører Alemanno på nåværende tidspunkt. Han vil gå videre med forhandlingene og avtale et møte på et senere tidspunkt. Det planlagte møtet kl 12:30 blir dermed flyttet til et senere tidspunkt.

11:10
Rapporter fra MF-Dow Jones bekrefter at forhandlingene går i riktig vei. Det er tilfredsstillende og vi er glade for å kjøpe en stor klubb som AS Roma.

11:00
DiBenedetto ble gitt tillatelse til å inngå eksklusive forhandlinger med Unicredit med frist til 30. mars. Ifølge adnkronos vil ikke denne fristen bli forlenget dersom partene ikke klarer å bli enige i løpet av dagen.

10:33
Retesport har sin mann utenfor Studio Grimaldi. Han har blitt fortalt av UniCredits advokat at det blir nok en lang dag med forhandlinger.

10:10
Forhandlingene vil foregå på følgende måte i dag: partene sitter i samme rom og forhandler om de ulike detaljene. Ved uenigheter vil to rom bli gjort disponible der partene kan diskutere seg i mellom og bli enige om forskjellige scenarier. Partene vil deretter møtes på forhandlingsbordet igjen for å forklare deres posisjoner. Romanews hevder å vite at det tok unødvendig lang tid ved uenigheter i går, hvor mye også skyldes språkproblemer.

09:45
Fiorentino ankom rundt 20 minutter tidligere enn DiBenedetto. Nå er alt er lagt til rette for at møtet skal fortsette. Etter nesten 10 timer med forhandlinger i går forventes det at partene blir enige om de siste detaljene. DiBenedetto ønsket ikke å bli fotografert eller filmet, og ble derfor eskortert på vei inn.

09:33
Møtet var planlagt å starte 09:00, men DiBenedetto er forsinket grunnet trafikk. Han ankommer Studio Grimaldi 09:33.


22:05
Møtet er over for kvelden, partene observert med høflige handshakes. DiBenedetto forlater Studio Grimaldi uten å gi en uttalelse. Takk for følget gjennom en lang dag! Forza Roma!

22:00
Det aller meste tyder på at vi ikke får et klart svar i dag. Det jobbes på spreng bak lukkede dører, men tidsrammen må utvides med 24 nye timer. Det forventes at partene vil fortsette å jobbe for fullt i kveld, og begynne igjen tidlig i morgen. Fortsatt en del spenning knyttet til hvordan DiBenedetto eventuelt svarer når han forlater lokalet.

21:30
DiBenedetto kommer trolig til å forlate møtet snart. Bilen står klar utenfor, og kanskje man kan håpe på en uttalelse? Amerikaneren har i følge laroma24.it booket hotellrom på Hotel Aldovrandi for 6 netter.

21:25
DiBenedetto antas å møte ordfører Alemanno i morgen kl 12:30. (romatiamo.net)

21:15
På grunn av komplikasjonene meldt om 20:55 blir neppe avtalen fullført i kveld, mener SkySport. TV-kanalen forventer signaturen i morgen tidlig. På tross av dette utelukkes det ikke at det kommer en felles pressemelding i kveld.

20:55
adnkronos melder at en av detaljene det står på er de juridiske aspektene rundt OPA (Offerta Publica d’Acquisto). OPA kalles på engelsk «tender offer» og betyr i dette tilfellet at DiBenedetto vil tilby mindre aksjonærer å selge sine aksjer til gruppen for en høyere pris enn markedet for øvrig kan tilby. Dette er i følge rapportene spesielt komplisert fordi DiBenedetto representerer en utenlandsk gruppe. Hensikten bak OPAen er trolig å sikre DiBenedetto en majoritetsandel, noe som ikke sikres ved overtakelse dersom Unicredit (jf rapportene) blir sittende med 40% av aksjene som Italpetroli inntil videre kontrollerer.

20:48
Laromatiamo melder at partene nå har spist og er tilbake rundt bordet. Forhandlingene går i følge samme kilde inn på oppløpssiden, og er på detaljnivå.

20:30
Journalistene har nå stått utenfor i over åtte timer. Bildet fra Romanews.eu illustrerer situasjonen. Ellers meldes det om et stadig økende antall biler som kjører forbi og tuter.
20:20
Det eneste man faktisk kan slå fast med noenlunde sikkerhet er at alt indikerer god fremdrift og optimisme i forhandlingene. DiBenedetto blir ny Roma-eier, og det handler egentlig bare om når. I dag, i morgen, eller onsdag.

20:15
Nå er det stor sprik i rapportene som kommer. Det seneste fra LaRoma24.it antyder at avtalen vil bli lukket om 24-48 timer, men dette varierer nærmest fra minutt til minutt. Umulig å forholde seg til rapportene som kommer nå.

20:10
En representant for partene har i følge Vocegiallorossa nettopp uttalt at de holder det gående til de er i mål. Partene er nå satt for middag, og en pressekonferanse kan komme når alle detaljer har blitt behandlet. Blant disse detaljene er det tenkelig at Trigoria og Unicredits rolle i etterkant kan være sentrale.

19:50
Denne ble meldt for 45 minutter siden, men gikk meg hus forbi. DiBenedetto skal angivelig ha gitt et bekreftende nikk gjennom vinduet til supporterne utenfor. Det føles som om noe er i emning nå. Stille før stormen på flere sider. Signaturen ventes å komme innen 24 timer, men det spekuleres altså i en pressmelding før den tid.

19:45
Bilder fra det som utspiller seg utenfor Studio Grimaldi.

19:32
10 Romanisti har stilt seg opp utenfor og synger «Thomas, Thomas». Det kan jeg like! Intet nytt om noe pressemelding, dog.

19:28
Det meldes av flere på Carlo Zampas forum at det kommer en uttalelse fra DiBenedetto på SkySports kl 19:30. Dette er helt ubekreftede rykter.

19:10
Vocegiallorossa melder at de har snakket med kilder på innsiden av advokatselskapet. Disse hevder at forhandlingene går fremover fort og bra.

19:00
Motstridende rapporter. Romanews innstiller seg på å måtte vente til onsdag før offentliggjøringen, SkySports melder at Unicredit snart kanskje kaller inn til pressekonferanse.

18:40
Det meldes fra Unicredit at møtet vil vare til middag. (laroma24)

18:35
Flashback fra sommeren 2010, da mediene var samlet utenfor bygget der Rosella Sensi møtte Unicredit og ble enige om å selge Roma: journalister utenfor Studio Grimaldi har funnet ut hvilket rom forhandlingene pågår og forsøkte å oppnå kontakt med innsiden. Dette falt ikke i god jord på innsiden, og innsyn ble blokket. Dette melder Romanews. Det er en grunn til at man bruker det italienske ordet paparazzi.

18:25

Tidligere i dag ble Cesare Romiti nevnt. Det er foreløpig uvisst om han har noe tilknytning til salget av AS Roma, eller om han var innom advokatene i et annet ærend. Dersom Romiti faktisk har tilknytning til denne prosessen, tar vi med at han er 90 år, tidligere FIAT-direktør og svært rik. Romiti er Romanista og satte for ti år siden sammen en handelssamarbeid mellom Kina og Italia, og det er dermed ikke helt utenkelig at han kan være en nyttig mann. (takk til den glimrende Roma-bloggeren blogistuta for innspill om Romiti) Om Romiti har tilknytning til AS Roma er for øvrig ren spekulasjon fra undertegnede. Utover dette kan det meldes om at møtet fortsatt pågår bak lukkede dører i Studio Grimaldi.

17:40
Det er bevegelse i Mercedesen som hentet DiBenedetto på Fiumicino og siden har kjørt ham rundt. Først forsvant den ut portene fem over fem. Deretter tilbake 17:25. Ved begge anledninger var det kun sjåføren i bilen.

17:10
Walter Sabatini meldes å være nærmere nye Roma. Romas antatte DS for fremtiden ventes å møte DiBenedetto i løpet av de kommende dagene, eller kanskje til og med i løpet av de neste timene. Dette melder calciomercatoweb. SkySports melder samtidig at forhandlingene ikke vil fortsette inn i morgendagen, i hvert fall ikke de viktigste detaljene. Vi kan med andre ord gå mot en svært spennende kveld. I middagstidene tar vi også med at Giannini har blitt intervjuet om oppkjøpet, noe han ikke ville si mye om, annet enn at han ikke likte å se Sensi forlate klubben.

16:50
Attilio Zimatore, den «nøytrale tredjeparten» fra Newco Roma, forlot Studio Grimaldi kl 16:35. Kan tyde på enighet mellom partene? Kan naturligvis tyde på alt annet også. Zimatore forlot uansett bygget uten å gi en uttalelse.

16:10
I følge nyhetssiden Romatiamo.net kommer forhandlingene til å pågå bak lukkede dører til sent i kveld. Dette kan muligens også strekke seg til i morgen tidlig.

16:00
I følge de siste rapportene, deriblant fra SkySport, kan forhandlingene vare utover dagen. Det foreligger angivelig en viss uenighet knyttet til Romas fremtidige ledelse, især Montalis posisjon. DiBenedetto har på sin side bekreftet at Baldini og Sabatini blir å finne i nye AS Roma. Ellers meldes det at kontrakten kan bli underskrevet i lokalene til Roma Club Testaccio. Dette for å vise respekt for Romas tradisjoner.

15:35
Nå er det så sparsommelig med verdifulle nyheter at Romanews har begynt å flytte fokuset til en cateringbil som kjører inn og ut. Mulig det indikerer at Fiorentino og DiBenedetto er sultne, men om det er noe dagen i dag har lært oss, så er det at det er mange folk som kommer og går ved Studio Grimaldi uten å nødvendigvis ha noe tilknytning til AS Roma.

14:45
Romanews.eu melder at de ikke er alene utenfor Studio Grimaldi. Nettstedet melder at det er om lag 30 journalister som dekker den historiske begivenheten. Dessverre er det fortsatt like tynt med informasjon.

14:30
Det er her det nå skjer. Video fra Laroma24.it. Romatiamo melder at møtet er planlagt å vare til 15:00.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wYTTKW6J_OY[/youtube]

14:05
Romas ordfører Alemanno uttalte tidligere i dag at han er veldig glad for at løsningen endelig kommer. Han sier også at han vil møte DiBenedetto innen i morgen og gjøre det klart at byen er klar for å samarbeide om å skape et slagkraftig Roma. I mellomtiden venter vi fortsatt på tilstandsrapport fra Studio Grimaldi, hvor partene som ventet forsøker å nøste opp i løse tråder.

13:40
Det meldes om at en Cesare Romiti har ankommet Studio Grimaldi for å delta i møtet. Romiti er styreleder i RCS MediaGroup, og har en form for tilknytning til Agnelli og Fiat. Det ser ikke ut som om noen tør å spekulere i hvilken rolle Romiti har i denne saken, og jeg føyer meg til den. Oppdatert 14:05 – Det meldes at Romiti ikke er i Studio Grimaldi på grunn av AS Roma. Betryggende.

13:30
Hvis det skulle være uklart er situasjonen i skrivende stund denne: Unicredit og DiBenedetto har vært i møte siden 12:15. Det er sprikende meldinger på hvor langt partene har kommet, men det er selvfølgelig opplagt at man er i ferd med å fullføre handelen. Det er også helt uvisst når dette blir gjort offentlig. Per nå venter man på første nyheter om fremgangen i møtene.

13:15
Det meldes om at Unicredit har en livvakt på plass utenfor Studio Grimaldi. Skal det være, så skal det være…

13:10
Video fra SkySports’ dekning i morges.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5LZ3E3T_ahI&feature=player_embedded[/youtube]

13:00
«Unicredit har kjent til min interesse for AS Roma og Italpetroli siden september.» Ordene kommer fra Roger Tamraz, eier av Tamoil. Egypteren skal ha vært interessert i å kjøpe både Italpetroli og AS Roma, og skal fortsatt være det, selv om det i så fall nå blir snakk om en minoritetsandel i AS Roma. «Banken har valgt å selge kun en eiendel i gruppen, mens jeg fra dag 1 ønsket å kjøpe hele gruppen» sier Tamraz og sikter til at han ønsket å kjøpe både Italpetroli og AS Roma, mens Unicredit og Sensi valgte å beholde Italpetroli og selge AS Roma. Det blir spennende å se hvorvidt DiBenedetto overtar hele andelen til Italpetroli, eller om det blir en 60-40 fordeling der Unicredit selger sin andel til andre investorer. Under forutsetning av dette scenarioet har det blitt spekulert i at DiBenedetto vil kjøpe seg opp til majoritetsandel gjennom en såkalt «tender offer», der allerede eksisterende aksjonærer får tilbud om å selge til en høyere pris.

12:35
DiBenedetto ankom lokalene til advokatfirmaet Grimaldi med juridisk støtte i Tonucci og Bingham kl 12:06. Romas nye eier har byttet ut morgenkvistens oransje genser med dress og slips. DiBenedetto stiller til møtene merkverdig alene. Et tegn på at det bare er detaljer? Innenfor dørene ventet delegasjonen til Unicredit, Fiorentino, Peluso samt advokater. Vi er for alvor i gang.

12:15
Det er Eurosport som per nå står for de mest pessimistiske prognosene for hvordan dagene som kommer vil fortone seg. Eurosport mener å vite at avstanden mellom Unicredit og DiBenedetto er 10 millioner euro for de 67% det er snakk. Andre hevder som kjent at det allerede er på detaljnivå. Mye som tilsier at det vil trekke mot deadline (30.mars), men man kan innstille seg på at noe skjer når som helst.

12:10
Nokså bred enighet i media om at Baldini blir capo på calcio mercato. Navn som dras frem er Buffon, Isla og Sanchez. Det reises dog spørsmål rundt muligheten for at Montali og Baldini kan figurere sammen i organisasjonen.

11:50
FIGC-president og nyvalgt vise-president i UEFA, Giancarlo Abate har vært ute tidligere i dag og takket Sensi for årene som har vært. Abate har også sagt at man nå starter et nytt eventyr som forhåptenligvis blir positivt for Roma og italiensk fotball. Enkelte hevder at de få detaljene som det var snakk om allerede har blitt jevnet ut, andre mener det handler om mer. I så måte er det også uenigheter rundt tidspunkt for mer informasjon til offentligheten.

07:45
DiBenedetto har landet i Roma. Han landet på Fiumicino 07:30 med fly fra Boston, ti minutter for tidlig. Hans første møte med journalistene resulterte i følgende; I dag er en flott dag. Forza Roma. Det skal etter planen være et møte med UniCredit i dag for å fullføre avtalen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vR7fSOGtypw[/youtube]

01:00
Gazzetta dello Sport har intervjuet Thomas DiBenedetto før avreise: «6 nye spillere, vår egen stadion, for å bli store i Italia og Champions League. Jeg drømmer om et lag som kan vinne hvert år!»

00:30
SkySport melder at DiBenedetto befinner seg på flight AZ615 fra Boston til Roma. Flyet tok av fra Boston kl 17:45 (23:45 norsk/romersk tid) og forventes inn for landing kl 07:29. For spesielt interesserte tar vi også med at DiBenedetto angivelig ikke sjekket inn bagasje og at flighten fra Boston forventes å parkere ved gate 33 på Fiumicino…

 

Kilde: romatiamo.net, Gazzetta, Romanews, Laromasiamonoi