Una vera delusione

Alt lå til rette for Roma foran kveldens oppgjør. Salget av klubben er i boks. Udinese og Lazio har begge tapt. Bortsett fra Julio Sergio er hele stallen disponibel. Og på Juventus mangler Buffon, Chiellini og Del Piero. Som sagt, ALT ligger til rette for at ulvene skulle ta enda et kjempebyks mot neste års Champions League. Men slik gikk det altså ikke.

Simone Pepe prøvde seg tidlig med en frekk lobb, men kort tid etter brøt Vucinic gjennom Juves forsvarsrekke og fyrte av et sviende skudd som Storari gjorde en kjemperedning på. Totti ble spilt gjennom på glimrende vis av De Rossi, men for en gangs skyld sviktet første-touchen til Er Pupone.

Kapteinen jakter Baggios femteplass på Serie As all-time topscorer-liste, og etter en halvtime klinte han til fra skrå vinkel. Storari fikk en hånd på ballen og dempet skuddet, før Bonucci stoppet ballen på strek. Juventus kom mer inn i kampen, og både Grosso og Matri var farlige. Så var det De Rossi sin tur til å teste Storari, men keeperen reddet nok en gang.

Philippe Mexes hadde hittil hat en god kamp, men etter først å ha rotet bort ballen og forært Juventus en gratis kontring pådro han seg en kneskade. Franskmannen startet andre omgang, men måtte kaste inn håndkleet etter fem minutter og ble erstattet av Cassetti.

Og så skjedde det som mått skje. Fabio Grosso avsluttet et imponerende raid med å vippe ballen til en umarkert Milos Krasic, som avsluttet hardt og presist. At Krasic fikk stå helt alene i feltet må nok skrives på John Arne Riises konto.

Matri kom helt alene med Doni like etter, men nølingen hans førte til at angrepet drøyet altfor lenge, og ballen endte i klypene til Doni. Pepe smalt avgårde et skudd fra distanse, men nok en gang reddet Doni.

Menez hadde gjort et noe trøtt inntrykk til da, men plutselig glimtet det til fra franskmannen, som ble spilt gjennom på skrått hold fra Totti. Et skudd som det sto gnister av smalt mot tverrliggeren, og frustrasjonen sto å lese i ansiktet på samtlige Roma-spillere.

Situajonen gikk fra vondt til verre kort tid etter, da Matri leste offside-fella (les: Juan) og alene med Doni gjorde Juves nye kjæledegge ingen feil. 0-2, og teppefall.

 

Champions League-spill neste sesong er ennå ingen umulighet, men da må sannsynligvis dette være Romas siste tap for sesongen. Og med tanke på at vi ennå har til gode å møte Milan og Udinese, er det bare å krysse alt som er av fingre de neste to månedene.