Obiettivo Pastore

Optimismen råder i Roma, til tross for et forsmedelig tap mot Juventus i går kveld. Optimismen kommer naturligvis fra DiBenedettos enighet med Unicredit, og kanskje især nyhetene om at Walter Sabatini og Franco Baldini ser ut til å havne i AS Roma som henholdsvis direttore sportivo og direttore generale.

Årsaken til den store optimismen rundt disse to er selvfølgelig også deres solide prestasjoner på overgangsmarkedet opp gjennom årene, og særlig evnen til å finne høy kvalitet til en rimelig penge. Gjennom den ventede ansettelsen av Walter Sabatini starter ryktene ikke uventet å gå om Palermos juvel Javier Pastore. Det var nemlig Walter Sabatini som hentet Pastore fra Huracan til Palermo i 2009. Hans fortid i Palermo vil ventelig også kunne glatte over forhandlingene med Palermo. Utfordringen er likevel stor; Palermos eksentriske eier Maurizio Zamparini har tidligere uttalt at Pastore ikke går for mindre enn 70 millioner euro.

For mens Pastore ser ut til å være den perfekte spiller både for dagens Roma og den profilen klubbens nye eiere ser ut til å søke, så er det også tydelig at prisen ikke passer like godt. Roma skal på markedet til sommeren, men det er foreløpig ingenting som tyder på at klubben vil handle for summer i nærheten av denne størrelsesordenen. LaRoma24 hevdet i forrige uke at en kunne forvente et beløp rundt 40-50 millioner euro, som skal dekke 4-6 nye spillere. Da er det også gitt at Pastore ikke blir aktuell, i alle fall ikke uten å selge andre spillere. I følge Il Sussidiario vil Roma strekke seg til 30 millioner euro for Pastore.

Roma kan også finne forsterkninger fra egne rekker frem mot neste sesong. Fra Primavera-laget synes særlig Gianluca Caprari å være interessant. Vingen har allerede fått sin debut for Roma da han kom innpå mot Shakhtar, og viste god spilleforståelse som ballgutt allerede i 2008. Tilveksten fra primaveraavdelingen synes å være bedre enn på lenge; foruten Caprari er det også knyttet store forventninger til spillere som Ciciretti, Sabelli, Frascatore, Florenzi og Viviani. Høydepunktene fra nedsablingen av Lazios primaveralag, kan du se her.

Foruten disse er det også snakk om Andrea Bertolacci. Udinese, som ikke hadde tapt siden 19 desember, måtte i går se seg slått av Lecce. 2-0 ble resultatet, og begge målene ble scoret av Andrea Bertolacci, som er deleid mellom Lecce og Roma. Etter kampen dedikerte midtbanespilleren målene til sin familie, foreldre og besteforeldre. Han la også til at det ikke var noe poeng i å skjule sannheten, som var at han ønsket å kunne spille for Roma i fremtiden. I følge Il Romanista ønsker spilleren imidlertid ikke å vende tilbake før han er klar for mer spilletid enn hva situasjonen er nå. At han følges tett av Romas ledelse er det likevel ikke mulig å komme bort fra.

Det er 6 poeng opp til en plass i Champions League. Forskjellen er mangfoldige millioner, som vil diktere Romas calcio mercato 2011. Uten kvalifikasjon kan de overnevnte ungguttene få en større rolle neste sesong.