Mexes: – Jeg forlater Roma

I ettermiddag kom den fryktede nyheten, Philippe Mexes har spilt sin siste kamp for Roma etter at han skadet kneet alvorlig mot Juventus søndag. Philou sin kontrakt går ut ved sesongslutt.

Mexes kom til Roma foran 04/05 sesongen og vant fort hjerter med sin grinta og karisma i tillegg til sine ferdigheter. Franskmannen har mer eller mindre vært fast inventar i de årene han har spilt for giallorossi, men opplevde ifjor å være tredjevalg bak Nicholas Burdisso og Juan. Inneværende sesong har han imidlertid vært solid og sannsynligvis vår beste spiller.

Gjennom syv år i klubben har Mexes totalt spilt 258 kamper. Ved sesongslutt settes altså punktum for en fantastisk Roma-karriere.

Ryktene har svirret om både Milan og Arsenal. Mexes selv har uttalt at det kun er Italia som er aktuelt, og at en retur til Frankrike er utelukket på dette stadiet av karrieren. Det er heller ikke til å legge skjul på at Mexes krever spilletid, mens Milan er forventet å rydde opp i en aldrende forsvarsavdeling. Dermed synes alt til å ligge til rette for en overgang til Milano. Hva nå han enn ser i det…

Det føles uvirkelig å tenke på at Philippe Mexes neste gang vil ikle seg andre farger enn de røde og gule. Enda mer uvirkelig føles det at han kan komme til å opptre i andre farger på Stadio Olimpico. At han kanskje går opp i en luftduell mot Francesco Totti eller Daniele De Rossi. Det er forferdelige tanker.

Uansett hva fremtiden måtte bringe; takk for syv uforglemmelige år Philippe Mexes!