Calcio Mercato

I forbindelse med nytt eierskap i AS Roma har ryktene allerede begynt å svirre om hvem som vil gå ut og inn av porten på Trigoria i sommer. Dette kulminerte foreløpig igår med nyheten om at Philippe Mexés har spilt sin siste kamp for klubben. Tidligere i vinter har både Adriano og Julio Baptista forsvunnet permanent, mens Stefano Okaka og Cicinho nok heller ikke inngår i klubbens fremtidsplaner. Cassetti og Perrotta derimot har signert nye kontrakter ut neste sesong, selv om dette selvsagt ikke er ensbetydende med at DiBenedetto vil ha dem med videre.

Ut skal altså med sikkerhet Philippe Mexés. Den franske midtstopperen knuste alles hjerter i går da han annonserte at et syv år langt eventyr er over. Vi lar det ligge med det her og registrerer fra en personlig synsvinkel at klubben blir en farge fattigere. Stor usikkerhet knytter det seg også til Marco Borriello, Jeremy Menez og Mirko Vucinic. Alle disse kan meget sannsynlig forsvinne i sommer, særlig de to førstnevnte. På nåværende tidspunk ryktes det at Roma ikke benytter seg av den oppkjøpsklausulen som er ferdig forhandlet  med Milan for Borriello, mens Juventus er nevnet som potensiell ny arbeidsgiver for både Menez og Vucinic. Vucinic kan også forsvinne til Inter eller England. Sikkert er det på den annen side at Daniele De Rossi blir etter at hans navn nok en gang var satt i forbindelse med Real Madrid og Manchester United.

Omløpet av rykter er om mulig enda større for spillere på vei inn. Vi kan begynne bakerst hvor både Marchetti (Cagliari) og Buffon (Juventus) har vært ryktet til klubben. Sistnevnte i en byttehandel med Mirko Vucinic. I forsvarsrekken er det snakk om Maxwell (Barcelona), Lugano (Fenerbache), Subotic (Dortmund), Cissokho (Lyon) og Santana (Dortmund). Alle solide navn.

På midten har Romas nye sportsdirektør Walter Sabbatinis forbindelser i Sør-Amerika satt Roma i forbindelse med River Plates meget spennende kantspiller, Eric Lamela. Tottenhams Sandro, Palermos Javier Pastore og Udineses Alexis Sanches er også alle solide navn som har vært ryktet til den italienske hovedstaden.

I angrepsrekken er det også duket for store utskiftninger. Foruten at noen av de nevnte offensive midtbanespillerne også kan figurere som angripere, har Roma blitt satt i forbindelse med Oscar Cardozo (Benfica) og Lukas Podolski (Køln). Ingen av disse tilhører kanskje helt øverste hylle men har unektelig potensialet.

På trenerbenken har en to valg. For det første kan en fortsette med Vincenzo Montella. For det andre kan en gå for en mer rutinert løsning. I skrivende stund virker dette oppe i det blå. Av mer erfarne kandidater har både Gian Pietro Gasperini (eks Genoa), Pep Guardiola (Barcelona) og Carlo Ancelotti (Chelsea) vært nevnt. Ryktene var sterke rundt Ancelottis navn i vinter, og Chelseas mulige exit i CL etter gårsdagens hjemmetap i kvartfinalen mot Manchester United får nok fart på disse ryktene igjen. Guardiola har på sin side sagt at han ihvertfall er ferdig sommeren 2012 som Barcelona-trener, mens Gasperini forblir den offensive arbeidsløse jokeren. …kan Gasperini eller Montella frem til 2012, og deretter Guardiola bli løsningen?

Hva tenker du om sommerens overgangsvindu? Hvem skal inn og hvem må ut? Diskuter i kommentarfeltet eller på forumet!