Udinese tar imot Roma til kamp om fjerdeplassen

Udinese tar i mot Roma på Stadio Friuli i Udine til det endelige slaget om Champions League-plass, for Roma sin del. Med tap mot laget fra Friuli-Venezia Giula-regionen kan vi anse fjerdeplassen som utenfor rekkevidde, og sikte oss inn på en Europa League-plassering og avansement i Coppa Italia.

Udinese har vært det beste laget i Serie A i 2011 men røk forrige uke på et sjeldent nederlag mot Lecce på Via del Mare. Før dette hadde Udinese, med Antonio Di Natale i spissen, gått fra nedre halvdel av tabellen til å utfordre Napoli om tredjeplassen. Før denne runden ligger de på fjerdeplass med 56 poeng, 4 bak Napoli og 6 foran Roma på 50.

Roma på sin side gikk på et merkelig nederlag mot Juventus sist søndag. Giallorossi førte kampen og hadde de største sjansene, men en glimrende Marco Storari sørget nærmest egenhendig for at tre poeng gikk til de sebra-stripede. Roma hadde inntil dette en god periode bak seg. Trener Vincenzo Montella vil derfor satse alt på å snu en negativ trend før den omtrent har startet.

Francesco Guidolin har tatt ut følgende kamptropp: Belari, Handanovic, Koprivec, Angella, Armero, Benatia, Coda, Cuadrado, Domizzi, Ekstrand, Pasquale, Zapata, Abdi, Asamoah, Isla, Pinzi, Corradi, Di Natale, Sanchez, Vydra

Udinese må sannsynligvis klare seg uten Basta, Ferronetti, Angella og Badu med skader. I tillegg er midtbanedynamoen Inler suspendert. Det er godt nytt for oss. Handanovic, Abdi, Isla, Sanchez, Di Natale og Arnero er i tillegg alle usikre! Med andre ord ganske vanvittig.

Sannsynlig lagoppstilling Udinese (3-5-2): Handanovic; Benatia, Zapata, Domizzi; Isla, Abdi, Pinzi, Asamoah, Armero; Di Natale, Denis.

Sanchez kan komme til å starte fremfor mer kompatible Denis dersom han rister av seg skadeproblemene.

Vincenzo Montella har tatt ut følgende kamptropp: Lobont, Castellini, Juan, Pizarro, Vucinic, Totti, Taddei, Loria, De Rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, N. Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pena, Caprari, Cassetti, Rosi.

Roma må på sin side klare seg uten Philippe Mexés som er ferdig i klubben med sin kneskade og kontrakt som løper ut til sommeren. Ute er også Julio Sergio og Jeremy Menez med skade. Juan, De Rossi og Pizarro har alle trent alternativt denne uken.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-2-3-1): Doni; Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi; Rosi, Brighi, Vucinic; Totti.

Flere variabler her og vår skadesituasjon er en parentes i forhold til Udinese sin. Mest usikkerhet knytter seg til om en nyklippet Montella velger den klassiske 4-2-3-1 med trioen bestående av Rosi (Taddei), Brighi og Vucinic bak en ensom Totti, eller en mer tradisjonell 4-4-2 med Borriello ved siden av Totti på topp. Vi heller mot 4-2-3-1 som Montella har brukt i samtlige av sine kamper som Roma-trener.

Det er ventet at Udinese vil gå ut hardt for å få en tidlig scoring og kampen inn i sitt spor. Roma kan komme til å gjøre klokt med en mer avventende holdning og kjappe kontringer ved Vucinic, Rosi og Totti. Vi har vært brukbare på bortebane den siste tiden så la oss håpe dette er et scenario vi mestrer også i morgen.

Kampen begynner kl. 20:45 og du kan se den på Canal+ Sport 3 og Canal+ sin webtjeneste CSports fra kl. 20:40.

PS: Vi oppfordrer romanisti i Oslo til å se kampen på Katedralen hvor flere fra Roma Club Norvegia vil være tilstede. Adressen er Parkveien 13, og du finner mer info her: http://www.katedralen.com/

Forza ROMA!