Majestetiske Totti

Roma og Udinese møttes til dyst som av mange på forhånd ble omtalt som en nærmest direkte play-off for Champions League plassen. For Romas del var kun seier godt nok etter tapet mot Juventus sist uke. Udinese på sin side hadde også mye å revansjere, etter å ha tapt borte mot Lecce sist uke. Et tap som forøvrig var deres første i 2011.

Roma manglet Mexes, Menez og Julio Sergio på grunn av skader, mens Udinese måtte unnvære Alexis Sanchez og Gökhan Inler.

Udinese startet friskt og viste stor vilje innledningsvis. Det resulterte, ikke overraskende, i målsjanser. German Denis var først frampå, men en våken Juan var raskt opp i situasjonen og fikk blokkert til corner.

Antonio Di Natale prøvde seg noen minutter senere, men resultatet ble et svakt skudd som trillet til side for mål.

Romas først store sjanse kom gjennom De Rossi. Totti skrudde fint inn et frispark som De Rossi stusset videre mot mål. Udineses målvakt Samir Handanovic strakk seg så langt han kunne og fikk slått til corner. Stor sjanse.

Bortelaget hadde gjort en stor jobb i første omgang ved å begrense Udinese til å komme til de store sjansene. Roma var overraskende gode til å holde ballen i laget.

Kun få minutter inn i andre omgang kunne Udinese tatt ledelsen. Kwadwo Asamoah slo en flott pasning på tvers til Mauricio Isla, som måtte se sin avslutning stryke stolpen. Hjemmelagets største sjanse for kvelden.

Ikke overraskende ville begge lag like mye, og det svinget derfor veldig mye fram og tilbake. Pizarro spilt vegg med Totti og fikk straffe i duell med Giampiero Pinzi, etter en uforståelig felling av sistnevnte. Totti la ballen til rette, tok fart og sendte i vei en Panenka-straffe. Handanovic var totalt utspilt og Totti feiret på kjent vis. Iskaldt!

Roma kunne doblet ledelsen noen minutter senere, men Juans heading ble klarert på streken.

Riise hadde flotte bidrag offensivt, og Roma burde på dette tidspunktet av kampen ha dratt nytte av hans offensive løp i boksen. Den sjansen skulle de imidlertid få en gang til.

Men først utliknet Di Natale slik en topscorer gjør. Bernardo Corradi vinner en hodeduell med Burdisso, og ballen lander i perfekt posisjon for Serie As topscorer. Han skyter på først touch og utlikner bak en sjanseløs Doni.

De siste minuttene gikk begge lag 110% ut for vinnermålet. Udinese trodde de hadde fått det, men Asamoahs mål ble korrekt annulert for hands. Udinese ville ha straffe i samme situasjon hvor de mente Perrotta hektet Asamoah, men dommeren blåste frispark i Romas favør.

De fire minuttene lagt til av fjerdedommeren så ut til å renne ut. 22 sekunder igjen å spille tar Taddei et innkast til Riise, fem sekunder senere har Totti vunnet kampen for Roma!

Ord kan dessverre ikke beskrive gleden da kampuret viste 93:43. Vi lar denne videoen gjøre jobben:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eKhXiVJCuWs[/youtube]

Dette er ikke fotball, dette er Roma!