DiBenedetto klar med store utskiftninger

DiBenedettoTotti ga oss en strålende helg med sin doppietta mot Udinese, og nå har man for alvor heng på Udineses fjerdeplass. På fredag ventes en gruppe nordmenn til byen for å overvære Roma-Palermo, og selv om dette er moro nok i seg selv, så er det antakelig større forventninger knyttet til hva fredag 15.april innebærer for AS Roma: dagen markerer ventelig slutten på Rosella Sensis periode som president, og starten på en ny æra ledet av DiBenedetto.

Etter planen vil DiBenedetto og Unicredit signere avtalen i Boston førstkommende fredag. Det er ikke lenger noe særlig usikkerhet knyttet til at avtalen gjennomføres, og i så måte dreier nyhetsbildet seg hovedsaklig om hvilke planer de nye eierne vil ha for klubben. Mer spesifikt dreier det seg naturligvis om hvem som blir Romas nye trener, og hvilke spillere klubben kjøper inn til sommeren.

Respekterte Il Messaggero presenterer i dag en liste over kandidatene til trenerjobben. Vincenzo Montella kan være aktuell etter sine 14 poeng på 7 kamper, men dette er helt avhengig av hvorvidt han klarer å ta laget til Champions League. De store navnene er Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, Villas Boas og nå senest Louis van Gaal. Gasperini er også et navn som har blitt nevnt, men la oss håpe at ambisjonsnivået ligger høyere enn som så.

Så over til spillere. Il Messaggero mener at Gianluigi Buffon blir Romas nye keeper, og at dette er nærmest sikkert med mindre ingenting uventet skjer. Til forsvaret skal det hentes inn 2 midtstoppere og én sideback. Planen er en erfaren midtstopper som kan avlaste Juan, og en yngre midtstopper som kan kultiveres blant erfarne spillere som Burdisso, Juan og Riise. Diego Lugano var angivelig på vei inn, men overgangen ble stanset fordi Sabatini mente Lugano var for gammel. Sabatini møtte i stedet agenten til Cesare Bovo, som er tiltenkt rollen som alternativ til Juan. Den yngre midtstopperen skal angivelig være 20 år gamle Toloi, som nå spiller i brasilianske Goias. For høyrebacken ønskes (av ukjente årsaker) Glen Johnson fra Liverpool.

Defensivt på midten ønsker man å hente inn Tottenhams 22 år gamle Sandro, som har kommet seg på ønskelisten grunnet ekstremferdigheter i ballvinning og fysikk. Tanken er enten å erstatte De Rossi (hvis fremtid stadig blir gjenstand for spekulasjon – Real Madrid er fortsatt svært interessert), eller å frigjøre ham for mer offensive plikter. Pizarro er også et usikkerhetsmoment, til dels på grunn av skadeproblemer, og erstatteren kan bli Liverpools Lucas Leiva, selv om dette heldigvis virker usannsynlig ettersom spilleren nettopp har signert ny kontrakt med Merseyside-klubben. Sabatini og Baldini ønsker samtidig en ny playmaker og her virker intensjonene klare: dersom man ikke får Javier Pastore, så går man etter River Plates 19-år gamle stortalent Erik Lamela.

For angrepet nevner Il Messaggero kun to navn: det ene er velprøvd i Italia og ser ut til å ha en stor fremtid foran seg. 22 år gamle Alexis Sanchez. Udinese-spilleren måtte stå over lørdagens kamp mot Roma, og det var kanskje like greit dersom han blir å finne i Roma etter sesongen. Udinese krever angivelig 40 millioner euro, men det spekuleres i at 30 vil være nok. Et annet navn som dog virker å være helt usannsynlig er fotballens kanskje største talent, Neymar. Spilleren følges av nær sagt alle store klubber i Europa, og det sies at Roma er blant dem.

Det ventes store omveltninger i Romas stall frem mot neste sesong. Il Messaggero spekulerer i en offensiv revolusjon som vil føre Vucinic, Menez og Borriello til andre klubber. Det er lite annet å gjøre enn å vente i spenning. Typ stor, stor spenning. Fredag 15.april får vi kanskje en første antydning til Romas nye kurs for fremtiden.

Kilde: Il Messaggero