LIVE: AVTALEN ER SIGNERT!

DiBenedettoDet er sterke indikatorer på at AS Roma selges i løpet av dagen. Den historiske begivenheten tar plass i Boston, Massachusetts, USA, hjembyen til Romas nye president Thomas R. DiBenedetto. Avtalen som signeres i dag har vært ventet siden slutten av januar, da gruppen DiBenedetto AS Roma LLC ble gitt rettigheter til eksklusive forhandlinger med Unicredit. 67% av aksjene eies i dag av det italienske oljeselskapet Italpetroli, stiftet av Sensi-familien som eier 51%, mens Unicredit eier de resterende 49%. Thomas DiBenedetto og Unicredit vil opprette et nytt holdingselskap (eid henholdsvis 60% og 40%) som vil kjøpe Italpetrolis 67% i AS Roma. Vi følger utviklingen fra Boston utover dagen!

00:57
PRESSEKONFERANSEN ER I GANG. DIBENEDETTO SIER AVTALEN ER I MÅL, RENT BORTSETT FRA GODKJENNING FRA ANTITRUST. ENIGHET MELLOM UNICREDIT OG DIBENEDETTO!!!

00:30/18:30
Ja, vi venter altså ennå på pressekonferansen. For de av dere som har hørt på Radio Ies, så kan vi vel slå fast at musikken begynner å bli vel slitsom.

00:10/18:10
PRESSEKONFERANSEN HER NÅ DIREKTE – Begynner om 25 minutter.

23:55/17:55
Pressekonferansen begynner trolig om 5 minutter. Den vil ikke vare lenger enn 10 minutter.

23:45/17:45
Stort! Corriere dello Sport viser frem en kake som har blitt laget av James Palottas søster for anledningen!

23:35/17:35
De tester mikrofonene i salen nå…

23:30/17:30
Gode nyheter, folkens! Journalisten Nardo fortalte nettopp på Radio Ies at han vil ha telefonen liggende på bordet under pressekonferansen. Lyden kan man altså høre her når pressekonferansen begynner. Det er sannsynligvis Thomas DiBenedetto som vil holde den.

23:15/17:15
Komikvelden er komplett. Pressekonferansen må flyttes fra 34. til 13.etasje grunnet logistikkproblemer. Pressekonferansen følgelig utsatt ytterligere. Nytt tidspunkt: midnatt norsk tid. Hvis noen finner link til Roma Channel, oppfordres det til å dele den i kommentarfeltet!

22:58/16:58
Alt klart for pressekonferanse. Kan begynne når som helst.

22:50/16:50
La Repubblica melder at signaturen er på plass!

22:40/16:40
Alle journalister på plass i 34.etasje av bygget nå. Prøver å finne ut hvor man kan følge pressekonferansen. Per nå er de beste tipsene Radio Ies eller Retesport. Roma Channel sender direkte fra pressekonferansen når den begynner. Hvis man har en stream, del gjerne i kommentarfeltet. Hold også et øye med Sky Sports

22:35/16:35
Usikkert når noe mer skjer, men noe skjer i alle fall i kveld. For ti minutter siden ble journalister sluppet inn i Binghams lokaler, som passende nok for denne affæren har blitt døpt til «Studio Bingham».

22:15/16:15
Ny forsinkelse melder Corsport. 23:30 nytt tidspunkt.

22:10/16:10
Pressekonferansen blir 22:45.

22:00/16:00
Avtalen få minutter unna. I følge LaRoma24 rigges det nå opp til pressekonferanse inne i lokalene til Bingham.

21:55/15:55
Det er ekstrasending på Roma Channel nå angående situasjonen i Boston, melder LaRoma24. Samme kilde hevder at pressekonferansen blir holdt innen klokken 22:45.

21:45/15:45
LaRoma24: Avtalen signeres og det blir et møte med pressen innen 45 minutter.

21:40/15:40
Romanews: Avtalen signeres innen 22:00, pressekonferanse innen 23:00.

21:35/15:35
Radio Ies melder at Palotta ankommer Bingham nå. Avtalen har selvfølgelig aldri vært nærmere enn nå.

21:30/15:30
Unicredits toppledelse venter i følge AdnKronos på James Palotta i lokalene til Bingham. Palotta må være til stede for å få signert avtalen. Deretter vil det etter alt å dømme bli holdt en pressekonferanse i kontorene til Bingham.

21:25/15:25
Kilder nær avtalen har fortalt Romanews at avtalen vil være i boks innen 22:00. Signaturen kan bli etterfulgt av pressekonferanse.

21:15/15:15
Dette skal være sagt: Man er veldig usikker på hva som kommer til å bli kommunisert fra innsiden nå, men blant andre laroma24 gir uttrykk for at det kan bli komplekse greier. Antakelig kommer det til å bli som tidligere antatt: en bekreftelse på at partene har kommet til enighet, at avtalen er signert, men at det endelige salget ikke vil inntreffe før Consob har godkjent avtalen. Dette tar angivelig 25 dager, men det er i dag, 15.april, vi får stadfestet om avtalen kommer til å gå gjennom.

21:05/15:05
Partene kommer til å kommunisere noe til den fremmøtte pressen nå om få minutter, melder laroma24.

21:00/15:00
Hektisk time tilbakelagt. Pressemelding kan komme når som helst. DiBenedetto har ankommet Bingham for å signere. Det har blitt jobbet intensivt den siste timen for å sikre at avtalen blir fullført i dag. Dette ser også ut til å skje. Nå kommer det hyppige oppdateringer fremover.

20:00/14:00
I følge Romanews er et møte mellom DiBenedetto/Palotta og Unicredits Fiorentino og Peluso nært forestående. DiBenedetto og Palotta har ikke deltatt i dag, og skal kun delta for å signere kontraktene.

19:55/13:55
Journalist i Corriere dello Sport, Piero Torri, uttaler at det virker som om alt er ferdig, og at en offisiell uttalelse vil komme innen få timer. 22:00 fortsatt et fornuftig tips..

19:00/13:00
Foruten en del mer eller mindre uinteressante intervjuer, finnes det ikke noe mer informasjon om det som betyr noe: forhandlingene i Boston og når avtalen blir signert. Det ser fortsatt ut som om 22:00-23:00 er tidsrommet vi må belage oss på.

18:05/12:05
Stillheten her skyldes at det ikke skjer så mye. En representant fra DiBenedetto har meddelt at det tar så lang tid grunnet en enorm mengde med papirer som må gjennomgås. Signatur ventes fortsatt rundt 22-23 norsk tid, altså om fire timer, og selv da er det usikkert hva vi faktisk får vite.

16:45/10:45
Skuffende nytt fra Boston. I følge VoceGiallorossa vil ikke avtalen komme i stand før 16-17 lokal tid, altså 22-23 norsk tid. Verken DiBenedetto eller James Palotta er til stede. De kommer først når alt er klart for å signere. Uvisst også hva som faktisk blir klart i dag. Kort oppsummert utvikler dagen seg som alle andre i denne tilsynelatende endeløse sagaen om DiBenedetto. Stay tuned!

15:40/09:40
Piergiorgio Peluso og Paolo Fiorentino (de høye herrer i Unicredit) har ankommet Bingham. En av bankens advokater, Cappelli, slipper en kjapp uttalelse: «Vi er optimistisk. Dette blir en foreløpig avtale, og den blir fullført i Roma.» Litt vanskelig å forstå hva Cappelli mener med uttalelsen, men trolig må det leses i sammenheng med de som ble meldt her kl 15:00, altså at det trengs godkjenning fra italienske kontrollorganer før avtalen fullføres. Enigheten (og således avtalen) ser imidlertid ut til å bli spikret i dag.

15:30/09:30
Etter signaturen i lokalene til Bingham, tippes det at pressekonferansen vil holdes på Marriot Hotel.

15:10/09:10
Verken Thomas DiBenedetto eller Paolo Fiorentino har ankommet lokalene til Bingham. Tipset er at det begynner å bli hett rundt 17:00 norsk tid.

15:00/09:00
Avtalen vil trolig bli presentert med en ikke-offisiell pressekonferanse, i den grad man kan kalle en pressekonferanse noe annet enn i aller høyeste grad offisiell. Årsaken til dette er at partene vil redegjøre for hva som har blitt gjort, men det er ikke slik at overtakelsen fullføres i dag selv om avtalen er spikret. Det vil ta 25 dager før DiBenedetto blir ny Roma-president, fordi Consob og Antitrust må gjennomgå avtalen og godkjenne dette. Dette er uansett å regne som formaliteter, og klubben kan anses som solgt når partene melder om enighet og signatur i kveld. Det meldes videre at DiBenedetto vil dra til Roma etter at hans presidentverv har blitt godkjent. Og igjen; pressekonferanse kommer etter stengetid på Borsa Italiana, 18:00.

14:30/08:30
LaRoma24.it bekrefter foregående melding om tidspunkt. Vi kan vente oss en signatur utover ettermiddagen norsk tid. Det meldes om god tone mellom partene og det er bare mindre detaljer som skal jevnes ut. Historisk aften i vente, på flere enn én måte: Roma Club Norvegia holder sitt første årsmøte i Trastevere i kveld. På søndag skal gjengen inn på Trigoria for å overvære 10:30-treningen. (Hvis noen lurte er undertegnede ikke i Roma.)

14:15/08:15
Siste nytt er at møtet antakelig vil starte 12:00 lokal tid, altså 18:00 norsk tid. En vil nærmest umiddelbart signere kontrakten og deretter holde en kort pressekonferanse. Dette melder RomaTiAmo. Ellers går det svært sterke rykter om Carlo Ancelotti, som anses som «dead man walking» av engelsk presse. Trenerlegenden holdes nå som storfavoritt til å bli Romas nye trener. Baldini synes også å være en sikker mann inn, mens Sabatini allerede er å regne som sikker. Gazzetta dello Sport spekulerer i at Javier Mascherano kan være en mann på vei inn for Roma.

13:45/07:45
De første meldingene kommer litt med ketchupeffekt her (mye på én gang). Vi tar med at de siste rapportene fra i går sier at møtet mellom de to partene ble hevet kl 22:00 lokal tid (04:00 norsk/romersk tid). Det ble da sagt at dagens møte ville bli det siste, og at partene vi møtes igjen på morgenen amerikansk tid. Foreløpig ingen indikasjoner på når møtet starter i Boston, men det antas å være ganske snart.

13:40/07:40
Gruppens finansielle styrke har vært debattert ganske hardt denne våren. IlSole24ore har i dag en kort notis om James Pallotta, som anses som den mest pengesterke av investorene. Pallotta kan vise til stor suksess innen både sport og business, som henholdsvis medeier i the Boston Celtics og forvalter av Raptor Global Funds. Pallotta har, slik det ser ut, en betydelig slump med penger å rutte med.

13:35/07:35
Thomas DiBenedetto, James Pallotta, Richard D’Amore og Michael Ruane er de fire investorene bak DiBenedetto AS Roma LLC. Her kan du se bilder av dem. Her er bilder av Bingham, hvor forhandlingene vil pågå.

13:30/07:30
I mellomtiden har Montella holdt sin pressekonferanse før morgendagens oppgjør mot Palermo. Om eiersituasjonen sier il mister: «Vi er nysgjerrige, men ikke engstelige. Vi må kun tenke på morgendagens kamp.»

13:20/07:20:
Kl. er 07:20 i Boston og det kan snart begynne å komme nyheter. De fleste Roma-sider er representert i Boston og det antas at disse vil kjøre en livedekning tilsvarende den som ble ført i slutten av mars, da DiBenedetto var i Roma for å forhandle med Unicredit. Det er visse antydninger om at det kan komme en pressekonferanse etter stengetid på Borsa Italiana i Milano. Dette vil i så fall være 18:00 norsk tid.