Forhåndsrapport: Roma – Palermo

Denne helgen er mildt sagt begivenhetsrik sett med gulrøde øyne. Ikke nok med at AS Roma har fått nye eiere og startet på et nytt og meget spennende æra med Thomas DiBenedetto bak roret. Dette er også helgen Roma Club Norvegia har sin andre gruppetur til den evige stad og det første årsmøtet skal avholdes i Trastevere. Når det er gruppetur er det selvfølgelig også duket for kamp og denne gangen er det Mauro Zamparinis omreisende såpeopera U.S Città di Palermo som kommer på besøk. Palermo er på sine beste dager et av de absolutt mest severde lagene i Serie A, men det er også et av de lagene som med jevne mellomrom leverer noe av det sletteste man får se i løpet av en lang calcio-sesong. Denne karakteristikken passer dog også rimelig godt på våre egne helter, så det er mildt sagt vanskelig å spå hvordan denne kampen kommer til å ende.

Vincenzo Montella og hans mannskap har levert varierende resultater den siste tiden, men alt i alt kan man vel si at den gamle storscoreren har fått tålelig god skikk på laget. Den siste, og meget viktige, CL-plassen er innen rekkevidde og i så måte er kun 3 poeng godt nok i dagens kamp. Roma har fra midtbanen og fremover fullt lag, men det store spørsmålet er hvordan L’Aeroplanino velger å komponere forsvaret. Med både Mexes ute for resten av sesongen med skade og Juan ute med karantene denne kampen er det mildt sagt store huller i vårt fra før av varierende forsvar. I uken har det blitt prøvet ut flere forskjellige konstellasjoner og det er flere nettsteder som spekulerer i om vi faktisk får se Simone Loria fra start. Dette kommer isåfall til å få opp pulsen og blodtrykket et par hakk for alle som er glad i verdens vakreste lag, så vi får håpe noen har vist Montella opptak av CL-kampen mot Arsenal fra noen år tilbake der vår egen John Arne Riise storspilte i midtforsvaret sammen med ingen ringere enn leiesoldaten Souleymane Diamoutene (som også spilte sitt livs kamp). Riise kan altså, i likhet med Marco Cassetti, ende opp med å spille midtstopper sammen med Burdisso den eldre og isåfall kommer enten Castellini eller Rosi komme inn som erstattere på en av sidene. På midtbanen er både Daniele De Rossi og vår eminente playmaker David Pizarro sikre. I forkant av disse kommer ganske så sikkert til å få se Simone Perrotta, Rodrigo Taddei eller Jeremy Menez (avhengig av hvor tøff il Mister tør være) og en Mirko Vucinic som vi får håpe hever seg mange hakk etter den bedredelige innsatse mot Udinese. Helt der framme skal Francesco Totti forhåpentligvis briljere. Det er mange usikkerhetsmomenter i forhold til hvem som kommer til å være i startoppstillingen, men undertegnede tror den kommer til å bli seende ut noenlunde slik (4-2-3-1):

Doni – Riise, Burdisso, Cassetti, Rosi – De Rossi, Pizarro – Perrotta, Taddei, Vucinic – Totti.

For Palermo sin del er ex-lazialen Delio Rossi tilbake igjen på benken for andre gang denne sesongen etter et kort sejour av Serse Cosmi, som måtte pakke sakene etter å ha blitt knust 4-0 av Catania hjemme på Renzo Barbera. Effekten av å re-innsette Delio Rossi skulle dog ikke være den mange på Sicilia hadde håpet på da Cesena utlignet fra 2-0 til 2-2 med 9 mann på banen. Som sagt, men vet aldri hva dette laget finner på. På spillerfronten ser det bra ut og utenom en skade på Josip Ilicic er det stort sett fullt lag som kommer til hovedstaden. Det ventes at Delio Rossi går ut med følgende startoppstilling (4-3-1-2):

Sirigu – Cassani, Munoz, Bovo, Balzaretti – Migliaccio, Bacinovic, Nocerino – Pastore – Miccoli, Hernandez.

Denne ampen blir som sagt uhyre spennende med CL-jagende ulver mot et Palermo som har falt av lasset. Det er dog ingen tvil om at Roma må være konsentrerte både i angrep og ikke minst forsvar om dette skal ende med 3 poeng og videre håp. Vi får håpe Francesco Totti enda engang viser veg og fortsetter sin nye vår slik at Thomas DiBenedetto kan gis 3 poeng i velkomstgave fra alle romanisti.

Kampen sparkes igang klokken 1800 og kan sees på Canal+ Sport 3, kommentert av norges beste fotballkommentator: Per-Jarle Heggelund.

Dommer er Andrea Romeo fra Verona.

Forza DiBenedetto! Forza Roma Club Norvegia! Forza Lupi!