Roma har nye eiere, DiBenedetto: – Avtalen er signert!

DiBenedettoThomas DiBenedetto og hans tre partnere blir Romas nye eiere. Etter lengre tids forhandlinger kom DiBenedetto AS Roma LLC og Gruppo Unicredit til enighet sent fredag kveld norsk tid. Avtalen er signert, og nå gjenstår kun en godkjenning fra italiensk Antitrust, hvilket er å regne som en formalitet. Avtalen innebærer at DiBenedetto AS Roma LLC og Unicredit oppretter et nytt holdingselskap som vil eie 67% av AS Roma. DiBenedettos gruppe vil eie 60% av dette holdingselskapet, mens Unicredit (midlertidig) vil eie 40%, og trolig redusere sin egen andel.

Thomas DiBenedetto kom 01:00 til pressekonferansen, avholdt i lokalene til hans advokater i Boston. DiBenedetto åpnet pressekonferansen med å bekrefte at avtalen er fullført. Han meddelte at det ikke hadde vært en enkel prosess, men at de aldri hadde tenkt tanken på å gi opp. Konfrontert med Berlusconis lykkeønskninger til gruppen, utviste DiBenedetto takknemlighet for de fine ordene. DiBenedetto ble deretter spurt om årsaken til at han ville investere i Roma. Dette besvarte DiBenedetto med to svar; det ene var at faren hadde spilt fotball i alle år, og at han hadde bygget opp en sterkt forhold til fotball. Videre hadde byen Roma, med sin fantastiske arkitektur, gjort AS Roma til favorittklubben hans.

Pressekonferansen tok deretter en vending til det langt mer seriøse: il progetto. Journalistene vektla særlig UEFAs Financial Fair Play. Til dette besvarte DiBenedetto fjellstøtt, langt bedre enn noen trolig hadde forventet. DiBenedetto presiserte at med UEFAs nye reglement, så ville trolig sammensetningen av spillergruppene være viktigere enn noensinne. Dette handlet ikke om å kjøpe de beste spillerne, men spillerne som passet best sammen. Det var også derfor han hadde vært svært bevisst på å hente inn de beste lederne som finnes innen fotball, med antydning i retning Baldini og Sabatini. DiBenedetto fullførte dette resonnementet med å uttale at han trodde på å bygge en romersk identitet i stallen: – Hvis du ser rundt i Europa, innser du at det er mange spillere fra Roma og omegn. Vi må vurdere å hente slike spillere for å bygge en sterk mentalitet, sa DiBenedetto.

Den rådende oppfatningen nå er at DiBenedetto leverte en innertier av en pressekonferanse, selv om han kanskje berørte vel mange klisjéer i forbindelse med romersk arkitektur og lidenskap for fotball. DiBenedetto blir Romas nye president så snart italiensk Antitrust (kontrollorgan for oppkjøp/fusjoner) har godkjent avtalen mellom DiBenedetto AS Roma LLC og Unicredit. Dette er regnet som en ren formalitet. DiBenedetto er ventet til Roma i mai for å formelt overta vervet som president i verdens vakreste klubb.

Vi på ASRoma.no takker leserne våre for følget gjennom den lange prosessen med oppkjøpet! Vi returnerer i morgen med en fyldig rapport om oppkjøpet. DAJE ROMA!