Til Brasil for å erstatte Mexès?

Philippe Mexes har gjort det klart at han forlater Roma når kontrakten går ut til sommeren. På grunn av leddbåndsskaden betyr det også at franskmannen dessverre har spilt sin siste kamp for AS Roma. Mexes’ avskjed er dårlig nytt, særlig fordi han har vært Romas beste forsvarer i en sesong kun tre lag har sluppet inn flere mål. Jakten på en ny midtstopper blir derfor også førsteprioritet for Walter Sabatini, Romas nye sportssjef.

For noen få uker siden ble det hevdet at uruguayanske Diego Lugano på det nærmeste var klar for Roma, men at Walter Sabatini hadde blokkert overgangen. Årsaken var at Sabatini ønsket en yngre spiller med fremtiden foran seg. Et av navnene som dukker opp stadig oftere, er Rafael Toloi. Toloi er 20 år gammel (1990), tilhører Goias, spiller for det brasilianske U-20 landslaget og kan til forveksling minne litt om David Luiz i spillestilen. Hans agent har i dag blitt intervjuet i forbindelse med en mulig overgang til AS Roma.

– Roma ville selvfølgelig vært en svært kjærkommen destinasjon for Toloi, som føler seg klar for å ta steget til europeisk fotball, og særlig Italia. Han er en glimrende midtstopper som passer like godt i en firebackslinje som trebackslinje, sier Tolois italienske agent Andrea Bagnoli til ForzaRoma.info.

Toloi synes å passe godt til profilen på nye AS Roma. Han er ung, fremadstormende og ikke særlig dyr. Og fremfor alt har han vært i søkelyset til Walter Sabatini før: – Sabatini kjenner godt til spilleren, og det er ingen hemmelighet at han ønsket å hente Toloi til Palermo, fortsetter Bagnoli, før han legger til at det er for tidlig å snakke om noen forhandlinger mellom Roma og Goias.

Prisen på den unge brasilianeren blir i følge ForzaRoma.info 8-10 millioner euro, mens lønnen trolig blir et sted mellom 1 og 1,5 millioner euro i året. Her kan du se Rafael Toloi i aksjon:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S-PzbNWmeRo[/youtube]

Rafael Toloi er imidlertid ikke den største nyheten i dag. DiBenedettos avtale om å kjøpe AS Roma har fått Roma-aksjen til å stupe fra €1,16 til €0,92, altså en nedgang på hele 21,1%! Fallet er ikke et uttrykk for mistillit til DiBenedetto, men snarere en ventet reaksjon fra markedet på den prisen DiBenedetto-avtalen innebærer, €0,6781 per aksje. DiBenedetto og Unicredit må gi et obligatorisk bud på €0,6781 for de øvrige aksjene som er i omsetning, og markedet har reagert ved å selge seg ned mot den reelle prisen på AS Roma. Skulle nedgangen fortsette ned mot OPA-budet, eller til og med under dette, øker sannsynligheten for at de nye eierne vil kontrollere en vesentlig større del enn de 67% avtalen opprinnelig omfatter. Dette kan ha en del å si for hvordan refinansieringen av AS Roma vil foregå i månedene som kommer. Mer om selve avtalen her.

I øvrige nyheter om DiBenedetto skal gruppen – i følge Corriere dello Sport – ha iverksatt en prosess for å modernisere Romas lupetto, for bruk i forbindelse med markedsføringen av klubben. Dette skal være tiltenkt som en alternativ logo for klubben, og således ikke en erstatter for den nåværende logoen. Videre sies det at Sabatini skal være et par dager unna en formell tilknytning til Roma, mens Franco Baldini i løpet av mandagen har speedet opp sin avskjed fra det engelske FA. Baldini kan – i følge Il Tempo – være klar for rollen som direttore generale innen en uke. Montali ser i større og større grad ut til å fortsette i klubben. Mens avtalen mellom DiBenedetto og Unicredit går gjennom de formelle kravene, har Unicredit nå anledning til å begynne prosessen med å selge en andel av sitt engasjement i AS Roma. Angelini sies å være i pole position til å kjøpe 20% av DiBenedetto/Unicredit-andelen.

Trenerspørsmålet er et annet tema som vies mye oppmerksomhet til. Montella ventes å være ferdig ved sesongslutt, spesielt ettersom Champions League-jakten møtte veggen med et sørgelig 2-3 tap mot Palermo i helgen. Storfavoritten til å overta jobben er Carlo Ancelotti, men det skal være Portos Villas Boas som er klubbens førstevalg. Årsaken til dette er fremfor alt at portugiseren passer godt sammen med den unge, friske profilen som DiBenedetto & co ønsker å gi AS Roma.

På overgangsfronten er det, foruten Toloi, to navn som virkelig preger nyhetsbildet. Det ene navnet er El Flaco, Palermos Javier Pastore. Alt tyder på at Pastore er toppen av ønskelisten til DiBenedetto, Baldini og Sabatini. Videre verserer det stadig sterkere rykter om at Buffon blir ny Roma-keeper. Enkelte bookmakere gir så lite som 1.6 i odds på at Buffon blir å se i hovedstaden fra neste sesong. Midt opp i alt dette skal Roma forsøke å ta seg til finalen i Coppa Italia. Allerede i morgen venter Inter i Coppa Italias semifinale.