Tredje hjemmetap på rad…

Når var sist Roma tapte tre kamper på Olimpico på rad? Jeg vet ikke, men det aner meg at vi her snakker om flere år. En suser fra Dejan Stankovic sørget uansett for at Roma sannsynligvis vil bli stående igjen uten en eneste triumf ved sesongslutt… for tredje sesong på rad.

Det var et noe glissent Olimpico som gjestet to lag i forferdelig form. Både Inter og Roma tapte mot antatt svakere motstand i helgen, og har begge måttet innse at uansett hva som skjer de neste ukene, vil sesongene deres være en gedigen fiasko. Og en seier i Coppa Italia vil være det eneste som kan pynte på akkurat det.

For sjuende sesong på rad barket lagene sammen i en Coppa Italia-match, og Inter trodde de hadde tatt ledelsen etter snaut to minutter da Doni og Juan kolliderte i feltet og Stankovic hamret ballen i nettet, men dommer Rizzoli hadde allerede blåst for serberens dytt i ryggen på Juan.

Det er mange av oss som sliter med nattsøvnen etter å ha sett Mirko Vucinic blåse ballen opp i Curva Sud i lørdagens kamp mot Palermo, og flere skal det bli: Kort tid etter Inters annullerte mål presterte montenegrineren nemlig den betydelige bedriften det er å toppe mareritt-missen mot sicilianerne. Borriello gjorde et bra forarbeid inne i feltet og serverte en Vucinic som sto ganske så alene omtrent 2 meter fra buret til Julio Cesar (å la Vucinic stå umarkert to meter fra mål forklarer hvorfor Inter har sluppet inn 12 mål på sine 5 siste kamper). Vucinic feide ballen ut forbi lengste hjørne, i retning cornerflagget. Tonen var satt for resten av kampen.

De Rossi handset i feltet kort tid etter, men dommer lot spillet gå, og en heading fra Lucio ble reddet av Doni. Cassetti serverte Perrotta på omtrent samme avstand som den Vucinic hadde bommet fra, men en Inter-forsvarer kastet seg foran Romas nummer 20 i siste sekund. Resten av første omgang så ut til å bli en nokså kjedelig affære.

Og hva var vel da mer typisk enn at Dejan Stankovic dukket opp på 20 meter og knallet ballen i krysset et snaut minutt før pause? Man kan si mye om Inters serbiske midtstopper, men skuddene hans lukter det svidd av. Vucinic svarte med å klinke albuen i ribbeina på Lucio. Fair enough.

Etter pause rotet Doni bort en ball i beina på Sneijder, som trillet ballen til en målkåt Milito, men en like tent Burdisso fikk avverget på strek. Borriello hadde levert en stort sett solid kamp, men måtte byttes ut med Menez etter et sammenstøt med Juan. Franskmannen ble pepet ettrtrykkelig ut når han forlot banen på lørdag, og satte ikke umiddelbart noe særlig preg på kampen.

Det var om noe Inter som kom nærmest enda en scoring, sa vår gamle uvenn Giampaolo Pazzini lurte offside-fella og kom alene med Doni, men braslianeren parerte glimrende. Taddei forsøkte seg med et langskudd, uten videre hell. Vel ett minutt på overtid av overtiden lot Rizzoli Roma gå i angrep en siste gang, men da Pizarro spilte ballen bakover på banen mot De Rossi fikk fløyta fra Mirandola nok og blåste av en jevnt over kjip kamp.

Om Roma ikke har mer lyst på Cup-gull enn det de viste her, kan de like godt droppe å møte opp på Giuseppe Meazza for retur-oppgjøret om tre uker. For å slå Inter i Milano krever, som vi tross alt har hatt gleden av å se før, langt mer guts og vinnervilje enn det La Magica viste i dag.