AS Roma kan være i trøbbel

Gårsdagens avsløringer sendte sjokkbølger ut blant supportere og investorer, og Sensi-familien kan se langt etter en verdig avskjed med AS Roma. Bruno Conti sa i går ettermiddag at han ble fornærmet av anklagene, men han ville ikke avkrefte påstandene fra artikkelen i La Repubblica. Sent i går kveld fikk han også selskap av klubben, som i en offisiell pressmelding uttrykte at artikkelen gir et totalt misvisende bilde av driften. Men de benektet ikke detaljene. Kanskje ikke så rart, ettersom alle detaljene stammer fra høstens due diligence og er helt korrekte.

AS Roma har dermed også et problem: som børsnotert selskap er de pliktig å tilføre markedet med tilstrekkelig informasjon om situasjonen i klubben. Under normale omstendigheter innebærer dette en presentasjon av finansielle rapporter og andre generelle tilstandsrapporter. De behøver imidlertid ikke å spesifisere hvilke kostnader som løper, ei heller hvilken konkret gjeld de sitter på. I unntakstilstander, som nå, må de imidlertid tilføre mer dersom det blir påkrevd. Commisione Nazionale per la Societa’ e la Borsa, også kjent som Consob, kaller nå inn klubbens Direttore di Pianificazione e Controllo degli Affari, Cristina Mazzoleni, for å få presentert detaljene fra rapporten.

Journalisten bak artikkelen i La Repubblica hevdet at han kunne sittet flere dager i strekk og skrevet om merkverdige kontrakter og avtaler, men at han plukket ut en knippe av dem for å illustrere. Han uttalte også at situasjonen var spesielt uforklarlig i klubbens datterselskap Soccer SAS, som for øvrig (av uforklarige årsaker) er balanseført til €123m i klubbens regnskap. Anklagene dreier seg naturligvis ikke om hvorvidt klubben har hatt en dårlig form for økonomistyring (selv om dette også har blitt tydeliggjort), men om Sensi-familien har trukket ut verdier fra selskapet de nå selger. Ut i fra en rekke av kontraktene som ble presentert i går, virker det nesten innlysende at dette har forekommet.

Sensi-familien ser ut til å ha et gedigent forklaringsproblem når Consob nå ber om detaljene fra rapporten. Hvem vet hva som kommer frem når Consob begynner å nøste opp i disse kontraktene? Og hvem vet om også AS Roma, som fotballklubb, får et gedigent problem?

Kilde: La Repubblica