Sårede ulver og flygende esler

Om det er én ting Serie A kan, så er det å gi oss fargerike maskotter. Bare så det er sagt.

Roma har tapt tre strake kamper på Olimpico, og ved lunsjtid på lørdag får de sjansen til å snu den horrible trenden når Chievo Verona kommer på besøk. Sesongens oppgjør på Stadio Bentegodi i Verona endte som med at Roma kastet bort en 2-0 ledelse, og De Rossi pådro seg det som må være et av sesongens mest meningsløse utvisninger. Høres kjent ut?

La Magica må vinne så å si samtlige av sine gjenværende kamper for å ha håp om CL-plass, samtidig som de trenger hjelp utenifra for å gå forbi Lazio og Udinese. Alt håp er ikke ute, men de fleste romanisti har nok uansett belaget seg på Europa League neste sesong. Hjemmelaget mangler stadig Mexes og Julio Sergio grunnet langtidsskader, men ellers er Montellas tropp ved full styrke. I hvert fall på papiret. Selvtillitten er det nok langt verre med.

Det er ikke så mye mer å si om Roma enn det som allerede har blitt sagt flere titalls ganger den siste uken. Laget mangler defensiv stabilitet, i angrepet fortsetter Francesco Totti å bøtte inn mål mens Vucinic, Menez og Borriello later til å ha stagnert fullstendig, og som helhet har laget et enormt underskudd på ren, skjær grinta. Roma er, med andre ord, fremdeles Roma.

Hos gjestene fra Verona har lite endret seg fra tidligere sesonger. Chievo har tradisjonen tro sikret seg fornyet kontrakt i ligaen, og bortsett fra de spillerne med ambisjoner om å imponere nok til å finne seg en større klubb i sommer, har laget fint lite å spille for. Laget savner nok den colombianske forsvarsjefen Mario Yepes (som ligger godt an til å ta ligagull med Milan), men deres trofaste bandiera Sergio Pellissier fortsetter å putte mål med jevne mellomrom.

Pellissier har scoret hele 10 av lagets 32 mål hittil denne sesongen, men om angrepet til Chievo ikke er blant ligaens dødeligste, så inngyter forsvaret deres respekt: Bare Milan, Napoli og Lazio har sluppet inn færre mål enn de flygende eslene, og med kun 34 baklengs har de sluppet inn hele 13 mål mindre enn Roma. En stor del av æren for dette tilfaller den glimrende sisteskansen Stefano Sorrentino, som også denne sommeren ryktes å være på vei til Roma på permanent basis.

En stor del av Chievos stabilitet de siste sesongen skyldes den solide borteformen deres, hvilket er tilfellet også i år. 4 seire, 4 uavgjort og 8 tap er langt ifra ille til småklubb å være, og er ikke så altfor mye verre enn vår egen… men det hører også med til historien at forrige gang Chievo tok 3 poeng borte mot Roma var i 2003, da Simone Perrotta var lagets midtbanedynamo.

Mussi volanti stiller trolig med en 4-4-2 formasjon med Pellissier og den eksplosive Moscardelli på topp, en midtbane bestående av Bogliacino, Guana og Constant, og Sardo, Mantovani, Mandelli og vår gamle kjenning Andreolli i forsvar.

I Roma har Menez røket kraftig uklar med Montella, og det spørs om ikke franskmannen må belage seg på benken. Doni får sannsynligvis Cassetti og Riise på hver sin kant foran seg og Burdisso-Juan som midtlås, mens De Rossi og Pizarro er selvskrevne på midten. Hvorvidt Montella velger å stille med det samme angrepsmønsteret som mot Palermo er usikkert, men ting tyder nok på at vi får se Vucinic, Perrotta og Taddei med Totti som «falsk» 9’ier.

Dette ligger an til å bli et oppgjør mellom et hjemmlag med fansen på nakken og absolutt alt å spille for, mot et lag som ikke trenger å plukke mer enn et par poeng fra sine siste kamper for å si seg fornøyde med sesongen. At Roma, selv med dagens begredelige form, skal tape fire kamper på rad på Olimpico virker mildt sagt usannsynlig, og med Francesco Totti tilbake i laget skal Sorrentino få nok å gjøre i gialloblu-buret.

 

‘No Totti no Party’ er, om mulig, mer gjeldende enn noen gang. Niente paura, capitano.