Tre etterlengtede poeng

Med Lazio 7 poeng foran før dagens runde, var det kun tre poeng som var godt nok for å holde liv i drømmen om Champions League spill neste sesong. Da kampen var kun tre minutter gammel satte Simone Perrotta inn målet som gjorde ham til matchvinner, men det burde vært så mye mye mer.

Ikke lenge etter kampen var blåst i gang og man endelig hadde funnet seg til rette i sofaen, med et par påskeegg  i passende farge, måtte man opp og hoppe igjen. Da hadde nemlig Guana startet på det som minner om en marerittomgang for hans del. Klareringen til Chievospilleren falt for Tottis føtter, og Kapteinen kunne ikke annet gjøre enn å spille til Daniele De Rossi, som plutselig befant seg helt alene i gjestenes sekstenmeter. Der så han Perrotta som på sedvanlig vis befant seg i en ypperlig scoringsposisjon. Denne gangen satt den løpssterke midtbanespilleren kula innenfor stengene og en-null var et faktum. Flott spill!

Like etter får Vucinic ballen av Menéz, men bommer fullstendig på ballen. I notatene mine har jeg skrevet «det burde stått 2-0», men dette var noe jeg skulle være inne på langt flere ganger enn jeg noensinne hadde sett for meg. I dag var altså dagen der samtlige spillere satte verdensrekord i  å blåse sjanser.

Samtidig må man trekke fram Sorrentinos innsats. Chievos sisteskanse reddet i det minste æren til veroneserene med sine upåklagelige rednigner.

Første omgang var helt utrolig. I sær første halvdel. Totti i lekent humør, Perrotta på løp, Menéz i driv og Vucinic skuddvillig som noen gang. Eetter 13min spiller Totti og Perrotta flott sammen. Perrotta er uheldig med avleveringen til Vucinic, men nok en gang får vi ballen som følge av en skandaløs klarering. Kapteinen gjør det han kan best, og lurer offsidefellen til gjestene med å spille Vucinic igjennom. At det burde stått 2-0 etter dette er udiskutabelt. Man bommer ikke på slikt!

Få minutter senere slår Totti inn. Har vært i knallform så langt. Og i fare for å gjenta meg selv; På enden av innlegget dukker Vucinic opp, og den observante leser har for lengst funnet ut at i dag er det montenegrineren som har byttet sko med Perrotta. Chievo har svært lite å stille opp med i det uret viser drøye 20 minutter. Midt i omgangen får Romanisti seg en liten støkk da det ser ut som De Rossi har en lysk som lugger, men han tøffer seg til og løper videre.

Ikke lenge etter får gjestene sin første og eneste målsjanse i første omgang. Constatin blåser av fra optimistisk hold, men Doni trygger og gir til corner. Og en til. Og en til. Og en til. Den siste er farligst, mest på grunn av Juan som header i De Rossi, men Doni tar den, og hadde god backup i Pizarro på streken.

Som førende lag med en ledelse, er det lett å se hvilken type fotball Montella ønsker å spille. Ballbesittende, pasningsikkert og tålmodig. Pizarro og Menez får det nesten til etter et tåpelig balltap fra Chievo sin side (Guana), men blir dessverre bare belønnet med et hjørnespark. Roma slipper Chievo mer og mer inn i kampen i det den ebber ut til pause.

Andre omgang begynner skummelt i og med at det er gjestene som låner ballen mest. Man må vente hele ti minutter ut i omgangen før det skapes noe nevneverdig. Menez løper for langt med ballen. Sekunder etterpå avfyrer Vucinic ett snikskudd som ikke er langt unna.

Menez igjen, denne gangen terffer han stolpen. Så ser det ut til at ketchupfloskelen får nye pløser. Menez spiller gjennom Vucinic. Nesten. Vucinic skyter sekunder senere. Nesten. De Rossi skyter. Nesten. Slik kan man oppsummere kampen da timen er unnagjort. Mye nesten…

Begynner å ligne første omgangen. Nytt Vucinic skudd etter at hjemmelaget har festet grepet på motsatt banehalvdel. Glimt av storhet. Pizarro leker litt med ballen på egen halvdel etter at Chievo gir fra seg ballen. Han får hjelp av De Rossi, som igjen finner Totti som kommer dypt. Holder godt på ballen, og sender De Rossi fram til ovasjoner fra tribunen. De Rossi på sin side finner Vucinic på flott driv i mellom forsvarerne. Nok en gang: nesten. Totti avslutter, men ballen treffer en forsvarer, via tverrliggeren, til den daler ned mot Vucinic. Sistnevnte er ikke ringere enn at han forsøker seg på ett brassespark, men Cesar og Sorrentino står merkelig nok i veien.

Perrotta avslutter like etter, men Sorrentino er der han skal være. Flere giftige angrep av giallorossi nå! Corner etter 75 min. Og Juan er såååå nærme… Taddei kommer inn for en sliten Menez, Loria kommer inn for en skadet Juan, men det er for øyeblikket uvisst om hvor alvorlig det er. Undertegnede er ikke i humør til å avslutte sesongen med Loria som Burdissos makker.

Brighi bør og skal sette inn 2-0 der han blir spilt flott gjennom av Totti, lurer vekk en forsvarer, men neida. Ballen stryker utsiden av stolpen. Tre viktige poeng i en overbevisende kamp, men målene burde vært så mange mange flere. Klarer man å bygge videre på dette, kan de resterende kampene bli langt bedre enn i hverfall undertegnede hadde sett for seg.

Forza Roma!!

Doni; Cassetti, Juan (Loria 85), Burdisso, Riise; Pizarro, De Rossi; Menéz (Taddei 79),

Perrotta (Brighi 74), Vucinic; Totti