Påskenytt om AS Roma

Det er påske i Roma,  men arbeidet med nye AS Roma fortsetter uten avbrytelser. Flere brikker ser ut til å falle plass nærmest på daglig basis, selv om den siste uken har vært preget av Sensi-gate. Jakten på fjerdeplassen er heller ikke helt over etter gårsdagens serie av Roma-vennlige resultater. Totti måtte likevel erkjenne at fjerdeplassen synes fjern: – Fjerdeplass blir vanskelig, men vi skal uansett ære drakten, sa kapteinen etter kampen, riktignok før Lazio og Udinese begge tapte.

At de aller fleste Romanisti tenker forbi inneværende sesong, er det imidlertid lite tvil om. Og om fremtiden kommer det stadige gode nyheter. Det viktigste først – prosessen rundt godkjennelse fra Antitrust går som planlagt, og den siste ukens avsløringer rundt driften av AS Roma ser ikke ut til å ha innvirkning på myndighetenes autorisasjon av avtalen. Dette virker også naturlig, ettersom salgssummen (som er kjernen i Antitrusts rolle i dette) antakelig korresponderer med detaljene fra rapporten. Godkjennelse fra Antitrust er det siste steget som gjenstår før oppkjøpet blir formelt gjennomført, og i påvente av den må vi klare oss med Rosella Sensi som president litt lenger.

Walter Sabatini ventes likevel å bli bekreftet som ansatt allerede denne uken, men i første omgang vil det trolig bli på en konsulentkontrakt. Årsaken er at man ikke kan være sportssjef i to forskjellige klubber under samme sesong, og Sabatini satt nemlig som sportsdirektør i Palermo frem til november 2010. Akkurat dette ble heller ikke enklere av dagens uttalelse fra Gian Paolo Montali: – Vi får et problem dersom Sabatini møter opp her i neste uke. Vi har allerede en sportssjef.

Vedrørende Franco Baldini, som på sett og vis blir den mest fremtredende koordinatoren i nye Roma, ser det heller ikke ut til å være særlig mye tvil. Fremtiden ligger på Trigoria, og i følge Corriere dello Sport er det indikasjoner på at Baldini vil fly til Boston i løpet av kommende uke for å gi sitt endelige ja til Thomas DiBenedetto.

På trenerbenken ser det ut som om Vincenzo Montella noe overraskende nærmer seg en forlengelse av kontrakten. Jakten på en ny trener er ikke enkel, samtidig som både De Rossi og Cassetti langt på vei har uttrykt at de kunne tenke seg at Montella fortsetter. Hvis dette er tilfelle, er det nok likevel få som rent umiddelbart vil fremheve dette som en ambisiøs signering. Ingenting skjer uansett med det første, ettersom Carlo Ancelotti blir høyaktuell dersom han sparkes ved sesongslutt.

Noe overraskende melder Corriere dello Sport midt i påskefeiringen også at DiBenedetto gjør fremskritt i prosessen rundt nytt stadionanlegg. Lite har skjedd siden Rosella Sensi presenterte Stadio Franco Sensi i fjor. Faktisk var hele greien lite annet enn et gedigent luftslott, ettersom både beliggenhet og finansiering i beste fall var fullstendig fraværende. I følge Corsport har DiBenedetto identifisert et landområde i Massimina-området (utenfor bykjernen, i vest), som i skrivende stund er eid av Scarpellini.

Det finnes ingen tvil om at DiBenedetto har planer om å bygge en stadion for AS Roma. Dette har han selv uttrykt ved flere anledninger, også spesifikt ved å si at Michael Ruane er med i gruppen på bakgrunn av hans erfaring innen eiendomsutvikling. Det spørs imidlertid om ikke disse planene er lagt på vesentlig lengre sikt enn det som antydes av Corriere dello Sport. I følge Paolo Fiorentino, var nemlig stadionplaner ikke en del av avtalen som ble signert. Klubben står også overfor betydelige økonomiske utfordringer slik som situasjonen allerede er, og på kort sikt er det ventelig her det største fokuset ligger per dags dato.

Utover dette er det forholdsvis rolig på overgangsfronten. I alle fall i mediabildet. Spillere som Loria, Castellini og Mexès forsvinner mer eller mindre garantert, mens det også kan skje ting rundt spillere som Doni, Brighi, Rosi og Taddei. De store spørsmålstegnene er Vucinic og Menez, hvor særlig sistnevnte ser ut til å ta rennefart ut av den evige stad. Riktignok ble han applaudert ved flere anledninger i går, men midtukens steinkasting mot bilen hans har gjort franskmannen lut lei av tilværelsen i Roma: – Jeg drar, jeg kan ikke bo her lenger. Det er en by full av gærninger!

På innkommende overganger medbringer Sabatini angivelig en liste over 50 spillere som han ønsker å jobbe videre med. Blant disse er naturligvis Javier Pastore, som lenge har vært utpekt som Romas drømmekjøp denne sommeren. Ryktene dør ikke av at stortalentet i går ikke utelukket at han kanskje forlater klubben ved sesongslutt. Gianluigi Buffon er i følge Il Romanista stadig aktuell som førstekeeper, mens kontakten allerede er i gang med Palermo vedrørende Cesare Bovo. Ryktene verserer også om danske Simon Kjær.

Dessverre kan det virke som om romersk media har mistet bakkekontakten noe etter DiBenedettos oppkjøp. Il Romanista spekulerer i at klubben drømmer om å signere Gareth Bale, noe som i beste fall er naivt å tro på. Realiteten er at ingenting i avtalen mellom DiBenedetto og Unicredit tyder på en vill mercatosommer. Spesielt ikke fordi de overtar en klubb med overhengende gjeld, ingen egenkapital og betydelige lønnskostnader.

Men spennende skal det i alle fall bli!

Kilder: Vocegiallorossa, LaRoma24, Romanews, Corriere dello Sport