Reisebrev fra Roma Club Norvegias første gruppetur

”Dere er den viktigste supporterklubben utenfor Roma” – Francesco Lotito, President Associazione Italiana Roma Club

Snaut 20 romanisti norvegesi satte forrige helg kursen for den evige stad i anledning den første offisielle gruppeturen for Roma Club Norvegia. På programmet stod felles middag, kamp mot Palermo og besøk på Trigoria. Alt lå til rette for en fantastisk tur, og resultatet ble uforglemmelig.

Når en reiser til Roma i påsken er en ikke alene. Stemningen i byen er imidlertid spesiell. Været og temperaturen dreier sakte men sikkert mot sommer, selv om romerne fremdeles tyr til boblejakke og ullskjerf når gradestokken kryper opp mot 20 grader på piazzaen. På den andre siden var det et par nordmenn som etter tapre forsøk måtte pakke vekk shortsen…

Turen startet oppskriftsmessig fredag kveld på restauranten Il Ciak i Trastevere, også kjent som en av de beste i byen. Vi hadde besøk av John Arne Riises rådgiver, Jan Kvalheim, og ca en halvtime inn i festlighetene dundret styret i AIRC inn døren med president Francesco Lotito i spissen. Utover god mat og drikke fortalte Jan litt om hvordan han opplever klubben, før det lovet godord fra presidenten. Klimakset ble nådd da Thomas DiBenedetto gikk på talerstolen i Boston og erklærte oppkjøpet av AS Roma gjennomført. AS Roma hadde fått nye eiere, Roma Club Norvegia var i Roma og ledelsen i AIRC feiret med oss. Det ble mildt sagt god stemning!

Lørdag stod Palermo på programmet. Vi var 16 romanisti som skulle stå i Curva Sud, mens noen få hadde valgt en mer behagelig innfallsvinkel fra distintiene og Tribuna di Tevere,. Optimismen var stor rundt obelisken utenfor Olimpico før kamp, og det med rette. Roma kom fra en sterk borteseier mot Udinese, og ville for alvor melde seg på i kampen om den fjerde Champions League-plassen med tre poeng. Det ville seg imidlertid ikke.

Etter at et svær effektivt Palermo hadde kontret Roma i senk mot slutten av kampen, måtte skuffede supportere i Curva Sud (det var omtrent det eneste stedet det var folk) reise slukøret hjem, med 2-3 i fleisen. Mishagsytringene var mange, og særlig var det Jeremy Menez og Mirko Vucinic som fikk gjennomgå. Vucinic bom og den påfølgende kollapsen i andre omgang oppsummerte sesongen for Roma; et korthus som faller sammen når ting ikke går vår vei.

De tilreisende fra Roma Club Norvegia holdt imidlertid humøret oppe. ”Du kjenner ikke slagene så godt når ansiktet er blitt numment”, som en sa det. Og slagene har ikke vært få under årets sesong…

Søndag var det klart for høydepunktet på turen: Trigoria og møte med John Arne Riise. Vi ankom portene utenfor Trigoria like over halv ti og ble møtt av svært hyggelige og frittalende vakter i vårværet. Rundt klokken ti dukker Jan opp og tar med inn i det aller helligste.

Under oppholdet på Trigoria fikk vi overvære førstelagets trening. Det var dagen etter kamp, så det var naturlig nok ikke noen voldsom fysisk affære, men noen inntrykk gjør en seg uansett. Ved siden av førstelagets trening spilte et av Romas guttelag derby mot Lazio. Selv om guttene ikke var gamle nok til å spille med gule og røde kort (mens vi så på var det faktisk et soleklart rødt kort!), var følelsene og viktigheten for de involverte fullt på høyde med et ordinært derby. Det kulminerte da Roma satte inn seiersmålet, og hele benken og støtteapparatet stormet tvers over banen for å feire målscoreren!

Til slutt fikk vi rundt en times seanse med John Arne. Han svarte på alle spørsmål fra hvem som var lagets klovn (i positiv forstand) til hva han tenker om fremtidig karriere. Det er fantastisk å kunne få et innblikk i klubben på denne måten, og vi i styret føler oss utrolig privilegerte og ydmyke i forhold til dette.

Da vi var ferdige med intervjuseansen ble det selvsagt tid til bilder, autografer og hilsninger før det bar tilbake fra landsbygden til Roma. Her sluttet det offisielle programmet, men flere samlet seg til en siste middag på Il Ciak før turen for de fleste ble rundet av mandag.

Med unntak av resultatet i kampen gikk altså programmet helt etter planen. En stor takk for dette ønsker vi å rette til John Arne og Jan. Turer som dette, og den tette dialogen ellers i sesongen, skaper ekstra motivasjon og vilje som skal til for å drive en nettside og en supporterklubb. Uten dere hadde antagelig ikke Roma Club Norvegia vært der vi er i dag.

Gruppeturen ble også en fantastisk anledning for både styre og medlemmer til å bli kjent, og flere vennskapsbånd ble knyttet. Dette skal vi utnytte i fremtiden.

Nå ser vi frem mot en spennende sommer og en ny gruppetur til høsten!

Med gulrød hilsen,

Julius Berg Kaasin
Visepresident,
Roma Club Norvegia