Sør-Amerikansk Roma?

Walter Sabatinis ankomst til Roma er spennende, men ikke helt fri for kontrovers. Gian Paolo Montali ventes å fortsette som COO også under DiBenedettos regime, men virker ikke nevneverdig positiv til at Sabatini kommer spaserende inn Trigoria-portene: -Dersom Sabatini kommer, har vi et problem. Vi har allerede en sportssjef, sa Montali i helgen med henvisning til Daniele Pradè.

Uttalelsen hevet et par øyebryn, særlig fordi Montali er ventet å arbeide sammen med Sabatini i årene som kommer. Såpass merkelig var uttalelsen, at en nesten kan spekulere i om den kommende ansettelsen av Franco Baldini gjør Montali til en overflødig mann på Trigoria, noe som også har vært gjenstand for en lang debatt. For hva skal man egentlig med både Montali og Baldini? Uansett ventes Walter Sabatini til Trigoria i løpet av denne uken, i første omgang under tittelen «ekstern konsulent». Og fra 1.juli: som il direttore sportivo della Roma.

Jakten på nye spillere begynner mer eller mindre omgående, og Sabatini tar angivelig med seg en liste med 50 navn. Blant disse er svært mange å finne i Sør-Amerikansk fotball, spesielt Argentina. I alle fall hvis en skal tro Sky Italia, som i dag presenterer 5 hovedmål – alle sør-amerikanere.

Den første er argentinske Nicolás Otamendi, Portos 23-år gamle midtstopper. Otamendi er tiltenkt rollen som erstatter for Mexès, og har lignende attributter som franskmannen: på tross av relativt beskjedne 183 cm, er Otamendi en markant hodespiller som også er forholdsvis kjapp og taklingssterk. Spilleren ventes å koste i underkant av €10m.

En annen spiller, som også har vært en gjenganger på ryktefronten, er Tottenhams 22 år gamle brasilianske rivjern Sandro Ranieri. Sandro er en defensiv midtbanespiller med en opplagt styrke på ballvinning. Sandro kan være aktuell i en byttehandel med Mirko Vucinic, som London-klubben angivelig skal være interessert i å signere.

For angrepet, som mulig erstatter for Menez/Vucinic, skal øynene være festet på River Plates supertalent Erik Lamela. Den venstrebeinte 19-åringen spiller på venstrekant i River Plate, men kan også fungere utmerket godt i rommet bak angriperne, slik Jeremy Menez gjør i dag. Argentineren kan minne om Kaka, og har blitt kjent for sine såledragninger og fantastiske venstrefot. Lamela får italiensk pass kommende sommer, og har en utkjøpsklausul på €20m. Det ventes imidlertid at han kan slippes for €15m. Det skal noteres at interessen for spilleren er stor, og særlig Atletico Madrid har i lang tid prøvd å signere spilleren.

De to siste spillerne som i følge Sky står høyest på ønskelisten, er Palermos Javier Pastore og Abel Hernandez. Dette blir i så fall snakk om et enten/eller-scenario, ettersom Palermo neppe vil slippe begge. Sannsynligvis blir Pastore for dyr, og i så fall vil fokuset flyttes til Abel Hernandez, som kommer til å være mye rimeligere.

Det er også flere interessante nyheter å melde om på første virkedag etter påske. I følge Sporteconomy, som riktignok ikke alltid vet hva de snakker om, skal en av planene til DiBenedetto være å starte et realityshow om AS Roma. Ja, du leste rett! Et realityshow! Inspirasjonen bak dette skal være Sueno MLS, et realityprogram om Major League Soccer som sendes på HBO. Navnet på programmet påstås å være «All Roads Lead to AS Roma», som gjerne ikke er veldig originalt, men sikkert spennende nok. From a mess to the masses.

Programmet er bare en av veldig mange idéer som lanseres i forbindelse med amerikanernes ventede storsatsing på å øke klubbens inntjening. Hvis dette stemmer, er det vel ingen tvil om at Marco Borriello fortsetter i AS Roma i all overskuelig fremtid…

Kilde: Sky Italia, SportEconomy, Corsport