Bari – Roma 2-3

Vel, hvor skal vi begynne… Roma dro til San Nicola i Bari for å hente tre særdeles viktige poeng i kampen om fjerdeplassen. Ettersom Udinese gikk på et nederlag tidligere idag etter scoringer av romerne D’agostino og Cerci, lå alt til rette for å ta igjen friulianerne og komme opp i ryggen på Lazio som spiller hjemme mot Juventus imorgen. Det klarte giallorossi med et nødskrik!

Første omgang begynte i høyt tempo og Roma skapte en gigantisk sjanse ved Menez som ble fremspilt av Totti. Franskmannen var imidlertid udugelig i avslutningsøyeblikket og sleivet ballen utenfor på blank fra seks meter.

Deretter begynte dramatikken. Jeg har gjort det klart for alle hva jeg mener om dommer Carmine Russo fra Avellino tidligere. De som er interessert i å lese mer om dette kan se her. Jeg skal ikke utdype dette nærmere i generelle ordelag nå, utenom å stille spørsmålstegn ved hvordan italiensk fotball kan leve med en slik personlighet på fotballbanen. Det er vanskelig å forstå, et syn som åpenbart deles av Bllly Costacourta og co. i studio etter kamp. Bari får ihvertfall en straffe, på noe som selvsagt ikke er noen straffe, og Bentivoglio er sikker fra ellevemeteren og Bari tar ledelsen 1-0.

Roma får deretter en identiske situasjon vinket videre. Dommeren står godt plassert, men dømmer ikke. Utrolig. Deretter får Francesco Totti et av sesongens billigste frispark, nok en gang elendig dømming. Totti tar fart og skrur ballen med utsiden rundt Bari-muren som stod horribelt dårlig plassert. 1-1 og Tottis 205 mål i Serie A. Dermed tangerte han Roberto Baggio på fjerdeplass over tidenes målscorere i ligaen.

Etter dette står kampen og vipper. Bari avanserer til slutt på Romas høyreside og innlegget treffer Erik Huseklepp som stupheader inn sin første scoring for Bari. Selvsagt mot Roma. Et fantastisk mål av nordmannen, og meget hyggelig for ham med så mange øyne rettet mot seg i en kveldskamp. Huseklepp var forøvrig frisk ikveld før han ble byttet ut ca. et kvarter før slutt. Lagene går til pause med 2-1 til Bari.

Andre omgang begynner med at De Rossi får et fullt fortjent rødt kort etter en stygg albue. Utrolig klønete og uprofesjonelt av Romas neste kaptein, og episoder som dette må lukes ut nå i sommer dersom amerikanerne vil gjøre alvor av sine ambisjoner. Vucinic må forlate banen og Taddei erstattet han for å få inn mer løpskraft. Et meget klokt bytte av Montella, skulle det vises seg.

Juan blir deretter revet ned i feltet og får et soleklart straffespark som Totti setter perfekt nede i hjørnet. 2-2.

Etter dette vipper kampen frem og tilbake. Roma får til slutt ballen på venstrekanten ved Totti som legger den inn i feltet retning Borriello. Gilk tar grep i drakten til Borriello som står ut i motsatt retning. Selv om det som sagt er en holding synes ikke Borriellos fall ut til å ha sammenheng med dette, og Borriello kan muligens tolkes å være like god i situasjonen. Russo idømmer likevel Roma sin andre straffe for kvelden. I tillegg får synderen sitt andre gule kort og må forlate banen. Totti trer frem på nytt, setter ballen mot samme hjørne, men treffer denne gangen stolpen via keeper Gillet.

Roma fortsetter imidlertid kjøret mot Bari-målet. Det ender med at Bari får en kontring hvor Ghezzal er milimetere fra å lobbe inn 3-2 over en feilplassert Doni. Like etterpå blir Perrotta, etter hva TV-bildene viser, idømt et helt latterlig rødt kort etter å ha gitt Masiello en vennskapelig dask på hoften etter at de to var involvert i en duell på sidelinjen. Masiello legger seg selv ned, og manndommen vekk, mens han simulerer fullstendig smerte. Pinlig, men Russo og co går selvsagt fem på. Linjedommeren stod til informasjon fem meter unna.

Til slutt skjer det likevel. Roma tar frem ukjent vinnermentalitet når vi er seks minutter på overtid, akkurat som mot Udinese. Riise slår et godt innlegg fra sin side, ballen går forbi Borriello, men Rosi er på plass og bryster inn 3-2 til elleville scener på indre bane. Kampen ender også 3-2 og Roma har tatt et stort steg i retning av Champions League neste sesong.

Det ble altså en fantastisk kamp mellom to lag som virkelig ønsket å spille fotball. Dessverre ble kampen delvis skjemmet av meget svak dømming, noe som gjaldt begge veier. Jeg klager på dommeren selv om vi vinner, og jeg føler med Bari som sannsynligvis føler seg snytt, selv om Roma hadde enda mer grunn til å være misfornøyd med mannen i grønt.

Spillerne evner imidlertid i større grad enn undertegnede å stenge ute frustrasjonen over dommerens prestasjoner og leverer en svært solid innsats, til tross for at en spiller i undertall store deler av andre omgang. Viser vi samme vinnermentalitet som mot slutten av kampen er jeg villig til å satse mye på at Roma spiller Champions League neste sesong.

FORZA RAGAZZI!

http://www.youtube.com/watch?v=j4By7-TpGwc